Mindenképp tanul a költekezésből a csemete

Gyermek pénz dollár apróA K&H bank szerint az online játék is lehet a pénzügyi nevelés eszköze.

Az online játékokba épített mikrotranzakció is lehet a pénzügyi nevelés eszköze a K&H Bank szerint; a pénzintézet ugyanakkor ezeknek a minimális összegű, a gyakorlatban kártyás fizetést jelentő vásárlásoknak a veszélyeire is felhívja a figyelmet, különösen a gyerekek esetében. A pénzintézet közleményében hangsúlyozza, hogy már a legfiatalabbak körében népszerű online játékokban is egyre több a mikrotranzakciós lehetőség. Ezekkel a pár ezer, vagy legfeljebb csak néhány száz forintos tranzakciókkal újabb pályákat, kiegészítőket, jutalmakat vásárolhatnak a játékosok, folyamatos bevételhez juttatva így a fejlesztőket.

A bank azt javasolja a szülőknek, hogy minden egyes új játéknál nézzék meg, pontosan milyen tranzakciókat tartalmaz a játék, és ne adjanak korlátlan keretet a gyerekeknek a kiegészítők vásárláshoz. Az online játékok akár szerencsejátékokhoz hasonló ügyleteket is tartalmazhatnak – hangsúlyozták. A pénzintézet szerint fejlesztheti viszont a pénzügyi tudatosságot, ha kis tételben, előre meghatározott összeggel – akár heti vagy havi szinten, vagy a zsebpénzük terhére – gazdálkodhatnak a gyerekek, így nem esnek a felelőtlen pénzszórás csapdájába. A szülőknek a legkisebb tranzakcióknál is ellenőrizniük kell a vásárlás célját – olvasható a közleményben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Autóipari célokra készült új C fordító programot fejlesztettek Szegeden

vas jan 2 , 2022
A HighTec EDV-Systeme GmbH többségi tulajdonában lévő, szoftverfejlesztéssel foglalkozó HighTec Hungary Kft. az Európai Unió 26 millió forintos vissza nem térítendő támogatásával kifejlesztette és alkalmazásba adta a korszerű, könnyen fejleszthető LLVM bázisú C/C++ fordítóprogramot, amely alkalmas az autóipari beágyazott rendszerek vezető processzorgyártója, az Infineon TriCore processzor családjára történő fordításra. A […]
Infineon processzor