A könyvelők egyesülete a Billingót választotta

BillingoAz elmúlt két év „a könyvelőtársadalom” életében a Covid mellett a digitalizációról szólt. A Magyar Könyvelők Országos Egyesülete (MKOE) -a kor szavára hallgatva, s megőrizendő a hitelességét- a számlázásuk megújítása mellett döntött. Vizsgálódásukból az derült ki, hogy az online számlázópiacon három nagy szegmens létezik: a Szamlazz.hu és Billingo, mint a két piacvezető; a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ingyenes számlázója; és mindenki más. Mint írják, a munkájuk során napi szinten állnak kapcsolatban a NAV-val, ám ezt ezt a szoros kapcsolatot nem szándékozzák még egy NAV-os számlázóval is megtoldani. Bár a „mindenki más” nem „futottak még” stílusú értékítélet, (biztosak abban, hogy a kisebb számlázók is sok érdekes és értékes szolgáltatást nyújtanak), úgy gondolták, hogy mint a legnagyobb hazai könyvelői szakmai szervezet (több, mint 1400 tag, 20 éves működés), a piacvezetők közül választanak.

Ezen a szinten a megbízhatóság már nem kérdéses és mindkét rendszer sokkal többet kínál, mint számlák kiállítása, ezért olyan szempontokat néztek végig, hogy melyik tudja a legtöbb segítséget nyújtani a napi munkájuk során, „az ügyleteinkben”. Emellett úgy gondolták, hogy a döntésükkel a tagjaikat is befolyásolhatja, ezért fontos volt, hogy az általuk választott megoldás az ő számukra is jó szívvel ajánlható döntés legyen. Végül az egyesület úgy döntött, hogy a számlázásukat a jövőben a Billingóra bízzák. Elkezdték ennek az előkészítését, a bevezetésről be fognak számolni, de lehetséges, hogy az éles indulás után foglalják majd össze a tapasztalataikat. Anélkül, hogy a Szamlazz.hu érdemeit kisebbítenék, az alábbiakban néhány hasznos Billingo szolgáltatást soroltak fel:

 • Arculat szempontjából hasznosak lehetnek a számlasablonok.
 • Állandó „ügyfeleink” vannak, ezért jól használható, hogy a számukra automatikusan ismétlődő számlákat készíthetünk.
 • Vannak kintlévőségeink, ezért fontosak az automatizálható fizetési értesítők.
 • Hasznosnak találjuk a Partnerfigyelőt, a Pályázatfigyelőt és a Céginfót.
 • Izgalmas újítás a Fizetési kérelem.
 • Az Egyesület számára nem nagyon lesz jelentősége, de egy könyvelőirodában hasznos lehet a SoftPOS, a Billingo bankkártya-elfogadási megoldása.
 • A könyvelők marketingjét támogathatja a Billingo a számla kiállításon keresztül, lásd Billingo ADS.
 • Kihívást jelent több digitális megoldás összekapcsolása, „melyik működik együtt melyikkel?”. Ebben a helyzetben sokat segíthet a Billingo
 • Marketplace, ahol egyszerűen és biztonságosan válogathatjuk össze a munkánkat egyszerűsítő és gyorsító kiegészítőket, funkciókat, pluginokat, integrációkat és az összekötésekhez szükséges API-kat.
 • A sok lehetőség közötti átlátást segíti majd a Vezérlőpult.
 • A Könyvelői fiókot pedig szó szerint nekünk találták ki.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Ezek az MVMT férfi karórák előnyei

vas febr 13 , 2022
Amikor karóra vásárlásra kerül sor, akkor nagy gondban lehetünk, hiszen manapság már hatalmas választék közül kell kiválasztanunk azt az egyet, ami minden igényt kielégít. Ebben a rohanó világban azonban nincs arra időnk, hogy folyamatosan bújjuk az online üzleteket, de a fizikai boltokat sem tudjuk többször végig járni. Rengeteg dizájn, stílus […]
MVMT karóra

Friss, ropogós