Megújult a liberties.eu

libertiesMegújult a liberties.hu. Az európai szabadságjogokkal és emberi jogokkal foglalkozó kampány- és híroldalunk egyszerre tudósít, és mozgósítja a polgárokat. A 14 uniós országból 12 nyelven közölik helyi partnerszervezeteik cikkeit és adnak teret közös és egyéni kampányaiknak. Utóbbiak Európa-szerte mindenkihez szólnak: arra buzdítják olvasóikat, hogy petíciókkal, nyílt levelekkel és közérdekű adatigénylésekkel együtt álljanak ki a jogsértésekkel szemben, illetve védjék meglévő jogaikat. A weboldal 2.0-ás változatával minden eddiginél egyszerűbbé válik összeurópai kampányok indítása a szólásszabadság, a nők és a bevándorlók jogainak érvényesítése, drogpolitikai reformok meghonosítása, vagy bármilyen más, a szabadságjogainkkal kapcsolatos ügy érdekében.

Mint az oldal üzemeltetői írják, mostantól egy gombnyomásra megtalálhatók a legfrissebb emberi jogokkal kapcsolatos hírek és a legkülönbözőbb bírósági döntések elemzése. Elérhetők az országos és az uniós döntéshozóknak címzett nyílt leveleik és petícióik, valamint megnézhetők az uniós állampolgárok számára fontos ügyeket közérthető módon szemléltető videóik és infografikáik. “A Liberties.eu weboldala a digitális jogérvényesítés arzenáljának legjavát hordozza magában, egyetlen platformra csatornázva be a 14 partnerországban zajló polgári szabadságjogi ügyeket. A kampányokat és egyéb tartalmakat azért tesszük 12 nyelven elérhetővé, hogy Európa polgárai egyszerre hallathassák hangjukat, fejezhessék ki véleményüket, követeléseiket” — összegezte a Liberties.eu stratégiai céljait Folk György, az oldal főszerkesztője.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Kiherélik a drónokat

pén jan 30 , 2015
A sencseni DJI Technology Co., a Fehér Ház kertjében lezuhant kvadkopter gyártója olyan frissítésen dolgozik, amely alkalmatlanná teszi drónjait a Washington zárt légterű területei feletti repülésre – jelentette be szerdán Michael Perry, a cég szóvivője. A kínai cég szoftverét a jövő héttől lehet majd letölteni. A frissítés kötelező lesz abban […]
quadkopter, drón