Az A4-es nyomtatók kelendőek, az A3-asok nem

nyomtatoA Xerox közleménye szerint az új A4-es és A3-as berendezések értékesítésének arányában nagyságrendbeli változás nem történt a magyar piacon: a két szegmens évek óta darabszám tekintetében körülbelül 92-8 százalék arányban teljesít, árbevétel tekintetében 40-60 százalékos arány figyelhető meg. Az IDC felmérése szerint az A3-as nyomtatók piacán darabszám tekintetében 13 százalékos, forgalom tekintetében pedig 2,8 százalékos csökkenés mérhető, amelynek okai a használt A3-as piac erősödésében, valamint az A4-es berendezések funkcióbővülésében keresendők.

Az A3-as piacon a Xerox darabszám tekintetében 17,8 százalékos (2,5 százalék növekedés 2013-hoz képest), forgalom tekintetében pedig 26,5 százalékos (3,5 százalék növekedés) részesedéssel bír. Az arányaiban nagyobb bevételt a Xerox a prémium kategóriás termékeinek köszönheti: a gyártó a hetven lap/perc feletti sebességű berendezések piacán 2014-ben átvette a vezetést darabszámban (+218 százalék) és értékben (+184 százalék) is. Az A4-es piac Magyarországon 6,1 százalékot nőtt darabszámban és 4,3 százalékot értékben. A Xerox mindkét értéket jócskán túlszárnyalta, hetven, illetve kilencven százalékos növekedést elérve.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Ismét indul a Smart City Lab Budapest pályázat

pén febr 20 , 2015
A most induló Smart City Lab Budapest pályázattal innovatív városfejlesztési ötletek megvalósítására teremt lehetőséget a Design Terminál. A pályázat témája idén a személyes városélmény, a lakók környezetük iránt érzett felelősségérzete. A szervezők ennek keretében olyan terveket várnak, amelyek a városi életminőséget tehetik jobbá, valamint az épített környezet és a benne […]
okosváros

És még ez is...