Kiherélik a drónokat

quadkopterA sencseni DJI Technology Co., a Fehér Ház kertjében lezuhant kvadkopter gyártója olyan frissítésen dolgozik, amely alkalmatlanná teszi drónjait a Washington zárt légterű területei feletti repülésre – jelentette be szerdán Michael Perry, a cég szóvivője. A kínai cég szoftverét a jövő héttől lehet majd letölteni. A frissítés kötelező lesz abban az értelemben, hogy az újabb szoftverújítások annak híján nem lesznek használhatók. A frissítés következtében a gép hajtóművei a tiltott övezetben be sem fognak indulni. Ha a drón repülés közben ér egy ilyen zóna közelébe, akkor a GPS erre való figyelmeztetése nyomán automatikusan a “hazatérés” üzemmódra vált majd.

A cég kvadkopterei a repülőterek vagy például a pekingi Tienanmen tér közelében már ma is hasonlóképpen működnek. A DJI drónjait a későbbiekben megfosztják majd attól a képességtől is, hogy átrepüljenek a nemzetközi határok felett. Ez utóbbi lépéssel a cég arra reagál, hogy a mexikói hatóságok a múlt héten Tijuanában egy olyan, a kínai cég által gyártott, lezuhant, pilóta nélküli repülő szerkezetre bukkantak, amellyel megkíséreltek kábítószert átcsempészni az Egyesült Államokba. A cég mostani intézkedését az váltotta ki, hogy hétfőre virradóra a fehér házi komplexum területén fának ütközött és lezuhant egy DJI Phantom márkájú, 1,27 kilogrammos kvadkopter. A szerkezet az elnök védelméért felelős Secret Service szerint véletlenül repült át az elnöki rezidencia kerítésén, miután irányítója elvesztette felette az ellenőrzést.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Dell a Midokura megoldásával erősít

pén jan 30 , 2015
A Dell bejelentette, hogy nyílt hálózatkezelési kezdeményezését a Midokura, globális hálózatvirtualizációs vállalat megoldásaival bővíti. A megállapodás egy közös piacra lépési programot tartalmaz, ellenőrzött referenciaarchitektúrával és globális forgalmazói megállapodással. Az együttműködés értelmében a Midokura Enterprise MidoNet szoftver elérhető lesz a Dell eszközeihez. A szoftver olyan hálózatvirtualizációs funkciókat biztosít OpenStack megoldáshoz, amelyek […]
internet

Friss, ropogós