Megosztja egymással a szabványaikat a Huawei és az Ericsson

Ericsson - HuaweiA kínai Huawei és a svéd Ericsson hosszú távú globális szabadalmi keresztlicenc-megállapodást írt alá a héten – jelentette be hivatalos közleményben a Huawei saját weboldalán.

A közlemény szerint a Huawei és az Ericsson közötti megállapodás a szabványok széles skálájához, például a 3GPP, az ITU, az IEEE és az IETF 3G, 4G és 5G cellás technológiákra vonatkozó szabványaihoz nélkülözhetetlen szabadalmakra terjed ki. A megállapodás kiterjed továbbá a vállalatok hálózati infrastruktúrájára és a fogyasztói eszközök értékesítésére, ezáltal mindkét fél számára globális hozzáférést biztosítva egymás szabadalmaztatott, szabványosított technológiáihoz.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy hosszú távú globális keresztlicenc-megállapodást köthetünk az Ericssonnal” – mondta Alan Fan, a Huawei szellemi tulajdonért felelős részlegének vezetője. Hozzátette, hogy a mobilkommunikációhoz szükséges szabványos alapvető szabadalmak (SEP-k) fő támogatóiként a vállalatok elismerik egymás szellemi tulajdonának értékét, és ez a megállapodás erősebb szabadalmi környezetet teremt. Bizonyítja a két fél elkötelezettségét, hogy a szellemi tulajdont megfelelően tiszteletben kell tartani és védeni.

A közlemény arra is kitért, hogy az elmúlt 20 év során a Huawei jelentős mértékben hozzájárult a főáramú ikt-szabványokhoz, többek között a mobiltelefonos, a wifi és a multimédiás kodekek szabványaihoz. Tavaly a Huawei állt az Európai Szabadalmi Hivatal bejelentői rangsorának élén a benyújtott szabadalmi bejelentésék számát tekintve, összesen 4505 bejelentéssel. Fan hozzátette, hogy a vezető technológiai innovációk megosztása iránti elkötelezettségük az egészséges, fenntartható iparági fejlődést fogja előmozdítani, és a fogyasztók számára megbízhatóbb termékeket és szolgáltatásokat fog nyújtani.

„Ez a megállapodás intenzív tárgyalások eredménye, amelyek biztosították, hogy mind a szabadalmak jogosultjainak, mind a megvalósítóknak az érdekeit méltányosan szolgálják” – hangsúlyozta.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Nem lennél most a Booking.com helyében

szo aug 26 , 2023
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) elindította gyorsított ágazati vizsgálatát az online szálláshelyfoglalás és a szálláshely-szolgáltatás hazai piacán. A GVH közleménye szerint gyorsított ágazati vizsgálatot indítottak az online szálláshelyfoglalás és a szálláshely-szolgáltatás hazai piacán, hogy feltárhassák és értékelhessék a szektorban zajló folyamatokat. A vizsgálat egyrészt kiterjed az online szálláshelyfoglalás magyarországi piacán uralkodó […]
Gazdasági Versenyhivatal

És még ez is...