Mint a bolondgomba: nőnek a digitális technológia szabadalmak száma

A digitális technológiában jegyezték be tavaly a legtöbb szabadalmat Európában az európai szabványügyi hivatal, az EPO jelentése szerint.

Az EPO jelentése szerint több mint tíz éve első alkalommal a digitális technológiában nyújtották be a legtöbb kérelmet szabadalmi védelemre 2019-ben. A legnagyobb növekedés a digitális kommunikációs technológiában levédett szabadalmakban volt, közel húsz százalékos, valamint a számítástechnikában, több mint tíz százalékos. Összességében 2019-ben négy százalékkal nőtt az Európában levédett szabadalmak száma az előző évihez képest. Tavaly rekordszámú, 181 ezer szabadalmat jelentettek be Európában. A digitális kommunikációs technológiai szabadalmak száma tavaly haladta meg első alkalommal a 2006 óta listavezető gyógyászati technológiai szabadalmak számát. Digitális kommunikációs szabadalmat 14,2 ezret, gyógyászati technológiai szabadalmat 13,8 ezret jegyzett be tavaly az EPO. A gyógyászati technológiai szabadalmak száma tavaly 0,9 százalékkal nőtt az előző évihez képest. A számítástechnikában bejegyzett 12,7 ezer, az előző évinél 10,2 százalékkal több szabadalom közel negyven százaléka amerikai cégektől származott. Az amerikai bejegyzések száma 13,6 százalékkal nőtt. Az összes bejegyzet számítástechnikai szabadalom harminc százaléka európai volt 9,3 százalékos növekedéssel, tíz százaléka pedig kínai 18,7 százalékos növekedéssel.

“A digitális technológiai szabadalmak ugrásszerű növekedése a gazdasági digitalizáció legékesebb bizonyítéka” – mutatott rá António Campinos, az EPO elnöke. “A számítástechnikai szabadalmak bevált és Európán kívül is elismert ellenőrzési módszerével az EPO a lehető legjobb garanciát adja a digitális technológiai találmányok védelméhez és ezáltal hatékony támogatást nyújt a technológiai innovációnak nem csak Európában, de szerte a világon” – tette hozzá.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Hiánypótló: elindult a Vidipedia

szo márc 28 , 2020
Vidipedia néven elindult a Vidi online történeti oldala, amely a székesfehérvári egyesület 1941 óta íródó históriájának minden fontos mozzanatát bemutatja. A klub tájékoztatása szerint a Magyarországon egyedülálló enciklopédia hosszú évek gyűjtőmunkája után készült el. A vidipedia.hu nyolc évtized mérkőzésadatait, szezon összefoglalóit, játékos profiljait, statisztikáit, videóit és érdekességeit tartalmazza. A klub […]