Meglepetés, hogy mennyire érdekel minket az 5G

A felnőtt magyar internethasználók nyolcvan százalékát érdeklik az 5G-s újítások, 71 százalékuk pedig igénybe is venne 5G technológiát használó eszközöket, megoldásokat.

Az eNETMagyar Telekom friss, az 5G-t vizsgáló kutatása szerint a válaszadók több mint fele már hallott a technológiáról, viszont csak 14 százaléka tudja azt, hogy pontosan mit is takar ez a kifejezés. Mindazonáltal a netezők nyitottak az 5G-s megoldásokra: közel nyolcvan százalékukat érdekli az 5G technológia. Az online kutatás során ismertetett 5G-s megoldások közül a felnőtt magyar internetezőknek az okos forgalomirányítás tetszett a legjobban, amelyet egy ötfokú skálán 4,4-re értékeltek. A második helyen az 5G alapú személy- és vagyonvédelem végzett (4,1). A harmadik legnépszerűbb 5G-n alapuló területnek az okos város bizonyult (4,0). A TOP5-be még az 5G alapú egészségügyi megoldások és az önvezető autók fértek be, melyek egyaránt 3,9-es értékelést kaptak.

Mivel a digitális világ folyton változik, újabb és újabb eszközöket és lehetőségeket nyújtva, így a fejlődéssel az adatbiztonság is egyre inkább kulcskérdéssé válik. A válaszadók 78 százaléka szerint elengedhetetlen, hogy az adatvédelmi előírások is együtt fejlődjenek a technológiával. Tízből hét netező venne igénybe 5G-s technológiát használó eszközöket, megoldásokat, több mint felük szerint pedig az 5G által megvalósuló lehetőségek elsöprő nagyságrendű változásokat fognak hozni életünkbe.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Kis lépés az emberiségnek, de óriási a QNAP-nak: együttműködnek a CVE-vel

csü szept 14 , 2017
Első ránézésre, egy nem nagy jelentőséggel bíró sajtóközleményt kaptunk, azonban a QNAP az adatbiztonság és a sérülékenységek feltárása terén, ismét nagy lépést tett előre, mivel együttműködik a CVE sérülékenységi listáért felelős hatósággal. Ez az a hatóság, ami az egyes sérülékenységekhez hozzárendeli az azonosítót, ezáltal az egész világon, egyértelműen meghatározhatóvá teszi […]