Húsz éve lehet az 5G technológiának

5GAz 5G 2030-ra a legfontosabb mobilkommunikációs technológiává válik és várhatóan 2040-ig lesz üzemben – mondta David Wang, a Huawei ügyvezető igazgatója egy konferencián.

A mobilhálózatok 2030-ra a jelenlegi százszorosát, mintegy százmilliárd kapcsolatot bonyolítanak majd, ezért tovább kell fejleszteni az 5G technológiát és azon dolgozni, hogy az megfeleljen a Dolgok Internete (IoT) még változatosabb és komplexebb jövőbeni elvárásainak – mondta. Kiemelte: a fejlesztések javíthatják a valós idejű interakciós élményt, a mobil IoT-k képességeit, és új területeket fedezhetnek fel. Az 5.5G által valósulhat meg a feltöltés-centrikus (UCBC) és a valós idejű (RTBC) szélessávú kommunikáció, valamint a harmonizált kommunikáció és érzékelés (HCS). A Huawei szerint az UCBC lehetővé teszi a feltöltési sávszélesség tízszeres növekedését. Ez lehetővé tesz olyan például ipari alkalmazásokat, amelyekben a gépi adatfeldolgozáshoz nagy mennyiségű képi adatot kell feltölteni. Az RTBC célja a sávszélesség tízszeres növelése adott késleltetéssel és magas szintű megbízhatósággal. Ez lehetővé teszi interaktív 3D-s vagy holografikus alkalmazások használatát játékok vagy a videókonferenciák esetében, de a távorvoslásban is. A HCS-t alkalmazhatják a csatlakoztatott autók és drónok önvezetéséhez. Az ismertetett 5.5G funkciók megvalósításához több, 100 GHz alatti spektrumra van szükség, hogy a le- és feltöltési sávok szétválaszthatók legyenek, illetve a nagyobb sávszélesség eléréséhez.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A karácsonyi csomagokat csak december 18-ig érdemes feladni

szo dec 5 , 2020
Amennyiben valaki karácsonyra csomagot szeretne feladni, azt legkésőbb december 18-ig tegye meg, hogy a küldemény december 24-ig biztosan megérkezzen a címzetthez – mondta a Magyar Posta szóvivője. Panulin Ildikó szerint bár a csomaglogisztikában a csúcsidőszak november 20-tól, december 20-ig tart, a belföldi postai csomagforgalom már novemberben megdöntötte a tavalyi rekordot. […]
A postás

És még ez is...