“Szélvészgyors” vezetékes internetet épít a Magyar Telekom Hajdú-Biharban

A Magyar Telekom korszerű szélessávú vezetékes távközlési hálózatot fejleszt Hajdú-Bihar megye hat járásában európai uniós támogatás felhasználásával – közölte a cég.

Közleményük szerint az újgenerációs hálózatok fejlesztése elnevezésű pályázaton nyertek összesen kétmilliárd forint támogatást legalább 30 Mbps sebességű vezetékes hálózat fejlesztésére a balmazújvárosi, a berettyóújfalui, a debreceni, a derecskei, a hajdúszoboszlói és a nyíradonyi járásban. Az új hálózaton a Magyar Telekom csúcsszupergyors internetet, széles tévécsatorna választékot, több képernyős filmkölcsönzési lehetőséget, HD kép- és hangminőséget, valamint az interaktív tévézés lehetőségét nyújtja majd ügyfeleinek. A Magyar Telekom tájékoztatása szerint a tervezés-engedélyeztetés folyamatát követően már több érintett településen elkezdődtek a munkálatok és befejezésük 2018 őszére várható. A fejlesztések eredményeképpen több mint 17 ezer háztartásban lesz elérhető a legalább 30 Mbps sebességű vezetékes internet Hajdú-Bihar megyében – közölte a távközlési társaság. (Egyébként röhejes, hogy a 30 megabites internetsebességet szupergyorsnak nevezik, hiszen ennél már a Magyar Telekom  – hogy a vetélytársakat ne említsem-, is kínál harmincszor gyorsabb elérést. Nyilván úgy vannak vele, hogy vidékre ez is elég lesz… A -szerk- megj.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A digitális átállás kulisszatitkai III.

ked aug 29 , 2017
Jó 25 százalékkal nagyobb bevételnövekedést várnak a digitális átállásban élenjáró vállalkozások a következő két évben a transzformációnak köszönhetően, mint a folyamatban hátrább lévő riválisaik– többek között ez derül ki egy nemzetközi tanulmányból. Ezen, digitális átalakulásban sikeres szervezeteknél négy olyan területet állapított meg az Oxford Economics és az SAP közös kutatása, ahol […]
osztály

Friss, ropogós