ORFK: egyre nagyobb kihívás az internet

hackerJelentősen csökkent a magyarországi bűncselekmények száma 2015-ben, a rendőrök tavaly csupán 268 ezret rögzítettek, míg egy évvel korábban 309 ezret – tette közzé az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata a police.hu oldalon. Új elkövetési módszerrel vagy elkövetői magatartással nem találkoztak a rendőrök 2015-ben, de továbbra is növekvő tendenciát mutat az online térben vagy mobilkommunikációs eszközök felhasználásával elkövetett bűncselekmények száma. Ezek leginkább internetes vásárlásokhoz köthető csalások — írják.

Az ORFK szerint “különösen veszélyes jelenség”, hogy már általános iskolai tanulók is folyamatosan a Facebookot használják, és olyan képeket, információkat tesznek közzé, amelyekkel veszélybe sodorják magukat vagy közvetlen környezetüket. Kiemelték, hogy az internet egyre nagyobb kihívást jelent a rendőrségnek, mert a világ minden részét lefedő, de névtelen piacot biztosít, amit többek között a kábítószer-kereskedők is kihasználnak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A Virgo System üzemelteti május 31-ig az EÉR-t

hét márc 7 , 2016
A napokban jelent meg a Közbeszerzési Értesítőben, hogy 2015 december 22-én a Virgo System Informatikai Kft.-vel kötött szerződést az Elektronikus Értékesítési Rendszer (EÉR) alkalmazásszintű üzemeltetésének fejlesztői és szakértői támogatására a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium. A tavaly kiiírt tender becsült értéke 16 millió forint volt, a nyertes társaság 15,58 millió forintos ajánlattal […]
árverés