Mégis Szöulnak adják ki a dél-koreai „kriptokirályt”

Do Kvon, a kriptokirálySzöulnak adja ki Montenegró a dél-koreai „kriptokirályt” — erről döntött a podgoricai felsőbíróság a helyi média beszámolója szerint.

A montenegrói közszolgálati televízió (RTCG) internetes oldalán emlékeztetett arra, hogy a montenegrói fellebviteli bíróság néhány napja felülbírálta azt a felsőbírósági döntést, amely szerint Do Kvont az Egyesült Államoknak adták volna ki. Marija Rakovic a felsőbíróság szóvivője közölte, a csütörtöki döntés értelmében Do Kvont Dél-Koreának adják ki, és ezzel egyben el is utasították Washington kérelmét. A döntés nem jogerős. A Terraform blokklánccég dél-koreai alapítójának a kiadatási ügye majdnem egy éve húzódik.

Do Kvont és társát, a Terraform pénzügyeiért felelős Hon Csang Dzsunt tavaly március 23-án a podgoricai repülőtéren fogták el, amikor egy Dubajba tartó magánrepülőre készültek felszállni. Mindkét férfi hamis okmányokkal utazott volna. Tavaly júniusban közokirat-hamisítás miatt mindkettőjüket négy-négy hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélték Podgoricában.

Közben a montenegrói igazságügyi minisztériumhoz az Egyesült Államoktól és Dél-Koreától is érkezett kérelem a férfiak kiadatására. A podgoricai felsőbíróság novemberben arról tájékoztatott, Do Kvon beleegyezett abba, hogy Dél-Koreának adják ki. Erről azonban az igazságszolgáltatásnak kellett döntenie azt követően, hogy a férfi letöltötte kiszabott börtönbüntetését Montenegróban.

Do Kvon blokklánccége 2022-ben omlott össze, a cég kriptovalutái, a terraf és a luna, elvesztették értéküket, a befektetők pedig emiatt több mint negyvenmilliárd dollárt veszítettek. A „kriptokirály” korábban ártatlanságát hangoztatta, és az ellene megfogalmazott vádakat politikailag motiváltnak nevezte.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

ELTE-OTP együttműködés: kutatják a kiberbiztonságot

pén márc 8 , 2024
ShareTweetPinShareELTE-OTP Kiberbiztonsági Ipari Labor (Kiberlab) néven kutatólabort hozott létre tavaly novemberben az Eötvös Loránd Tudományegyetem és az OTP Bank az ELTE Informatikai Karán, ahol a jövőben a pénzügyi informatikában használt biztonsági megoldások hatékonyságát és fejlesztési lehetőségeit kutatják Számos aktuális kibervédelemmel kapcsolatos kutatási területen fog együttműködni az OTP és az ELTE, […]
ELTE - OTP KIBERLAB

És még ez is...