Meg fogsz döbbenni: a világ informatikája számokban XXXIII.

 

  • NixieA hazai e-kereskedelmi forgalom évente 20-25 százalékkal bővül és ma már a teljes magyar lakosság egynegyede, azaz több mint 2,3 millió ember vásárol az interneten.
  • Az IDC adatai szerint a publikus felhőszolgáltatások piaca 2014-ben már több mint 56 milliárd dollár volt, 2018-ra pedig várhatóan 127 milliárd dollár fölé nő. Ezzel a felhőszolgáltatások az it-piac egyik legnagyobb növekedést elérő szegmensének számítanak jelenleg.
  • Egy uniós felmérés szerint tíz év alatt kétszeresére duzzadt az Európai Unióban az internetes vásárlások aránya, és 2014-ben már a megkérdezett uniós fogyasztók fele vásárolt online. A lakosság 44 százaléka viszont még mindig nem tudja, hogy 14 napon belül meggondolhatja magát, miközben az elmúlt egy évben közel egyharmaduk tapasztalt valamilyen problémát, amikor webáruházból rendelt.
  • Kelet-közép Európában 2019-ben várhatóan egymilliárd hálózatba kapcsolt eszköz lesz, ez megközelítőleg személyenként 3,3 hálózatba kapcsolt eszközt jelent — jósolja a Cisco.
  • 2019-re az ip alapú adatforgalom 27 százalékát adják Kelet-közép Európában a személyi számítógépek (ez az arány 78 százalék volt 2014-ben), négy százalékát a televíziók, 66 százalékát a hordozható eszközök (okostelefonok, táblagépek), és 2,5 százalékát az m2m kapcsolatok — jósolja a Cisco.
  • A Channel 4 brit kereskedelmi tévécsatorna hírportálja számára készített felmérés szerint, a brit gyerekek átlagosan majdnem napi három órát töltenek készülékeik képernyője előtt játékkal, videókat nézegetve vagy a közösségi hálón.
  • Az okostelefont használók 37 százaléka úgy véli, hogy a korrupt tevékenységről, illetve szervezetekről szóló információk megosztása nagyobb hatású, mintha a rendőrséghez fordulnának — áll az Ericsson ConsumerLab online információ-megosztással foglalkozó jelentésében.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Windows 10-es okostelefon az Acertől

csü okt 22 , 2015
ShareTweetPinShareAz Acer bemutatta a Liquid Jade Primo névre hallgató okostelefonját is, amely a világ első publikus Continuum Windows 10 alapú okostelefonjaként mutatkozott be az IFA 2015-ön. Az 5,5 col képátlós készülék Windows 10 OS-t kapott értelemszerűen, biztosítja a fejlett produktivitást a Continuum-on keresztül, segítségül hívva azokat a legkülönfélébb alkalmazásokat, amelyek […]

És még ez is...