Újabb csúcsokat hódit meg az e-kereskedelem

bevasarlokosarxA korábbi évek növekedési trendjei jellemezték 2015-ben is az e-kiskereskedelmet. Nem csupán a nettó forgalom és az e-kiskereskedelem teljes hazai kiskereskedelmen belül aránya növekedett –előbbi 17 százalékkal, utóbbi 0,4 százalékponttal tudott bővülni 2014-hez képest– hanem az online vásárlók egy megrendelésre költött átlagos értéke is növekedési pályán mozog. Míg 2014-ben a vásárlások nettó átlagos értéke éppen csak elérte a tízezer forint, addig 2015-ben a 11 400 forinttal már újabb csúcsokat jelentő magasságokat hódít – derült ki az eNET Internetkutató Kft. webáruházak körében végzett friss kutatásából.

Nem változott viszont a fizetés módja: még mindig a készpénzes utánvét, a banki átutalás és a boltban/telephelyen/irodában történő készpénzes fizetés a legelterjedtebb. Ráadásul továbbra is toronymagasan vezet a futárszolgálatos kiszállítási lehetőség nyújtása a webáruházak körében, tíz webshopból kilencnél elérhető ez a szállítási mód. Ezt követi a boltban való személyes átvétel, illetve a személyzettel rendelkező partneri ponton történő személyes átvétel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A felnőtt magyarok fele járatlan a digitális világban

sze jún 15 , 2016
Az Európai Bizottság (EB) június 10-én új, átfogó programot fogadott el a polgárok készségeinek fejlesztésére vonatkozóan. A témában készített tanulmányok szerint hetven millióra tehető azoknak az európaiaknak a száma, akik nem tudnak elég jól olvasni és írni, a számolási és a digitális készségek terén pedig még ennél is rosszabb a helyzet. Ugyanakkor […]