Mázlisták a UPC előfizetői, csak 370 forinttal nő az előfizetési díjuk

1

televiziozasA UPC Magyarország az elmúlt hetekben intenzív tárgyalásokat folytatott a TV2 Média Csoporttal és az RTL Magyarországgal annak érdekében, hogy a vonatkozóáltalános szerződési feltételekek szerint 2016. július 1-től felmerülő programdíjak mértékét csökkentse, és ügyfelei számára a kialakult helyzetben a lehető legkedvezőbb feltételeket tudja biztosítani. A csatornák által közzétett általános szerződési feltételek szerint a programdíjak mértéke az RTL Klub esetében havonta bruttó 373, a TV2 vonatkozásában pedig bruttó 368, azaz összesen 741 forint lenne. A tárgyalások eredményeként egy, az ügyfelek számára rendkívül kedvező megállapodást sikerült tető alá hozni, és az RTL Klub, illetve a TV2 által biztosított legnagyobb elérhető kedvezmény alapján a UPC Magyarország ügyfelei a bruttó 741 forintos ár feléért, mindössze bruttó 370 forintért érhetik el a két csatornát. Ráadásul a UPC Magyarország úgy döntött, hogy a plusz díjat visszamenőlegesen nem szedi be ügyfeleitől, hanem az erre az időszakra vonatkozó költséget átvállalja, így az RTL Klub és a TV2 programdíja nem július 1-től épül be a havidíjakba, hanem csak az ügyfelek írásos értesítését követően, a következő havi számlájukban, legkorábban szeptember végén jelentkezik majd először.

A TV2 Média Csoport és az RTL Magyarország, mint a médiatörvény szerint jelenetős befolyásoló erővel bíró médiaszolgáltatók 2016. május 31-én tették közzé július 1-jei hatályba lépéssel új általános szerződési feltételeiket, amelyek a műsorterjesztők számára a TV2 és az RTL Klub műsorainak terjesztésére vonatkozó feltételeket tartalmazzák. Az eddig ingyenesen elérhető csatornák 2016. július 1-től jogosultak díjat szedni műsoraikért. Ezt a lehetőséget egy április végén megjelent kormányrendelet teszi lehetővé számukra.

One thought on “Mázlisták a UPC előfizetői, csak 370 forinttal nő az előfizetési díjuk

  1. Szerintem (vélemény!) fordítva ült a törvényhozás a bilin. A szzennycsatornáknak kéne kártérítést fizetni tudati rongálás miatt a fogyasztóknak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Indítsunk a legfontosabb feladatokkal: az otthoni munkavégzés hét aranyszabálya II.

hét szept 5 , 2016
Az otthoni munkavégzéshez sincs tökéletes recept, de ahhoz, hogy ne váljon számunkra teherré, néhány dolgot mindenképpen érdemes szem előtt tartanunk – ehhez szolgál segítségül a Leitz márkanevéről ismert amerikai Esselte IPR AB iránymutatása. Munkánkat mindig a leglényegesebb teendőkkel indítsuk vagy azokkal, amelyeket a legkevésbé kedvelünk, így a feladatok nehezét akkor […]

Friss, ropogós