Vodafone és a menekültek: így is lehet


A Vodafone Csoport az Egyesült Nemzetek Szervezetének Menekültügyi Főbiztosságával (UNHCR) együttműködve az ENSZ Nemzetközi Menekült Napja alkalmából hétfőn munkába állította az első két Instant Tantermet a kenyai Kakuma menekülttáborban. A ládában szállítható iskolai termekkel idén tizenötezer olyan gyermeknek adatik meg a tanulás lehetősége, akinek el kellett hagynia otthonát.

A Vodafone Instant Tantermet kifejezetten olyan területekre tervezték, ahol nincs megbízhatóan működő áram és internetellátás. A tanterem egy ötvenkét kiló tömegű ládában szállítható, és minden olyan eszközt tartalmaz, amelyre az oktatás során szükség lehet: egy laptop és huszonöt előre telepített tananyaggal ellátott táblagép mellett projektort, hangfalat és modemet is találhatunk benne, utóbbi biztosítja a 3G csatlakozást. A táblagépek helyben kapcsolódnak a laptophoz, így a tanítás során nincs szükség internetkapcsolatra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A programozók dilemmája: menni, vagy nem menni

ked jún 23 , 2015
„Amerikában még mindig többet fizetnek a fejlesztőknek, mint Magyarországon, azonban sokkal jobb a helyzet, mint öt-tíz évvel ezelőtt. Világot látni, tapasztalni persze még mindig kiváló lehetőségeket kínál, így csábító a külföldi munkavégzés, de az itthoni it-szektorban működő cégek is kiemelkedő bérezést, juttatásokat és szakmai fejlődést nyújtanak az alkalmazottaik számára” – […]