Masina: új számítógép vezérelt takarmánykeverő a homogénebb takarmányért

tehenA kiskőrösi Masina Gépgyártó Kft. 420,79 millió forint összegű beruházással a társaság egy számítógép vezérelt takarmánykeverőt fejlesztett ki. A fejlesztés közel felét, pontosan 210,25 millió, vissza nem térítendő forintt uniós támogatást kapott. A projekt 2012-ben indult és idén fejeződött be. Az új masina az eddigi térfogat-áramos mérés helyett tömeg-áramos mérés és adagolási elven működik, amellyel az eddigieknél jóval homogénebb takarmány előállítása lehetséges. Az automatikus, és folyamatos keverésnek köszönhetően nincs átállási idő, biztonságos működést tesz lehetővé valamint a számítógépes vezérlésnek köszönhetően automatikusan történik a receptúrák szerinti adagolás és dokumentálás.

A több mint 60 főt foglalkoztató Masina Gépgyártó Kft. 2012-es bruttó árbevétele 649 millió forint volt, amelyből 292 millió forintot exportból ért el. A cég 2013-ban 847 millió forintra tudta növelni árbevételét, ebből 369 millió forint volt az exportértékesítés. A cég 2012-ben 22 millió forint adózott eredményt produkált, amit 2013-ban 52 millió forintra tudott növelni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Új játék jön: menekülj a halál elől

hét aug 25 , 2014
A mind népszerűbb szabadulós szimulációs szobák sorát Sanghajban a halál elől menekülő bővíti a hónap végétől – az ötletgazdák az életről és halálról való gondolkodást is kívánták ösztönözni az ötlettel. A Kínában rendkívüli népszerűségnek örvendő, az eredeti számítógépes változaton alapuló szimulációs szobákból a kelet-kínai metropoliszban tucatnyi található már. A belváros […]

Friss, ropogós