Nincs akadály az e-számla terjedése előtt

tavszamla-appNyitottak a hazai vállalatok az e-számlára: a DMSONE Zrt. kutatásából kiderült, hogy a vizsgált cégeknek már a háromnegyede fogad be rendszeresen e-számlát. Az iparágak között kiemelkedik a kereskedelem, vélhetően a nagy volumenű számlaforgalom okán. Jó hír, hogy két év múlva a befogadási arány kilencven százalékos lesz a megkérdezettek körében, ami így a kisebb cégeket is az olcsóbb és környezettudatosabb megoldás irányába terelheti – derült ki a DMSONE és az eNET által a kétmilliárd forint fölötti árbevétellel rendelkező, legalább húsz fős irodai állománnyal bíró vállalatok körében végzett friss kutatásból.

A hazai vállalatok egyébként innovatívnak tartják magukat (1-10-ig terjedő skálán 7,6-os átlagérték), ha a szervezeti működést támogató szoftvermegoldások bevezetéséről van szó. Ez utóbbi kapcsán a döntéshozók kétharmada fő elvárásként a szervezeti működés javulását várja, a konkrét pénzügyi megtérülést mindössze a cégek 12,5 százaléka jelölte meg elsődleges célként.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Okostelefon-gyártás: a Dell nem érzi, hogy új értéket tudna teremteni

csü jún 26 , 2014
Sok lehetőség van Magyarországon, jó újra gazdasági növekedést látni, és a technológiai befektetések nagy szerepet játszhatnak a gazdasági növekedés további kibontakozásában – mondta el Aongus Hegarty a Dell számítástechnikai vállalat EMEA (Európa, Közel-Kelet és Afrika) régiójáért felelős elnöke kedden a Dell budapesti kiállításán. A számítástechnikai piac általános helyzetéről Hegarty elmondta, […]

Friss, ropogós