Már megint laptopokat osztogatnak

140 ezer notebook kiosztása kezdődik a 7. és 10. évfolyamon tanulóknak Szöveg: Budapest, 2023. november 9. Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke, Maruzsa Zoltán, a Belügyminisztérium köznevelésért felelős államtitkára, Rétvári Bence, a tárca parlamenti államtitkára és Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök főtanácsadója (b-j) az iskolai notebook-osztásról tartott sajtótájékoztatón a Belügyminisztériumban 2023. november 9-én. A következő napokban 36 milliárd forint értékben 140 ezer notebook kiosztása kezdődik meg a 7. és 10. évfolyamon tanulóknak. MTI/Hegedüs RóbertTavaly és tavalyelőtt 140 ezer, illetve 120 ezer laptopot kaptak a tanárok* és diákok ingyenesen. Idén tavasszal további 193 ezer laptop kiosztása várható.

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára szerint a kormány az eszközök biztosítása mellett „elképesztően sok digitális oktatási tartalmat” is fejlesztett a Nemzeti Köznevelési Portálon (NKP), az úgynevezett Okosportálon. Az állami tankönyvek mindkét sorozata elérhető okostankönyv formában, így több mint kétszáz okostankönyvhöz férnek hozzá ingyenesen a diákok, a tanárok munkáját pedig speciálisan a számukra fejlesztett tartalmak, kézikönyvek segítik. Hozzátette, hogy a tanulást több ezer interaktív feladat és digitális tartalom támogatja. Ezek között újdonság például az interaktív periódusos rendszer, az új történelmi animációk, a fizika és kémia tantárgyhoz kapcsolódó kísérletek bemutatásához készült videósorozat, az okostérkép vagy a földrajz tananyaghoz készült „Magyarország nagytájai” videoklip-sorozat – részletezte az államtitkár, Megjegyezte, hogy összességében már több mint kétszázezer digitális tartalom és 46 ezer feladat található meg az NKP-n.

(*A tanárok nem ajándékba, kapták „ingyenesen” a laptopokat. A laptop számukra munkaeszköz, amely a fenntartó tankerületek tulajdonában van. A parlamenti államtitkár a laptoposztogatásról nem osztott meg részleteket. A -szerk- megjegyzése.)


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Így kaphatsz három hónapig ingyenes Apple TV+-t

hét febr 26 , 2024
ShareTweetPinShareHárom hónapos ingyenes Apple TV+ hozzáférést kínál az LG Electronics okostévék tulajdonosainak.  Az Apple TV+ alkalmazáson lebilincselő dráma- és vígjátéksorozatok, játékfilmek, érdekfeszítő dokumentumfilmek, valamint gyermek- és családi tartalmak egyaránt elérhetőek. Az alkalmazásban olyan elismert, világsikernek számító sorozatokat találnak meg a felhasználók, mint a Monarch: A szörnyek hagyatéka, A levegő urai, […]
Apple TV+

És még ez is...