Már idén elérheti a 190 milliót az 5G előfizetések száma

Az 5G előfizetések száma 2020 végére elérheti a 190 milliót, további öt év alatt, 2025 végére pedig már 2,8 milliárd előfizetés várható — egy friss felmérés szerint. A jelentés szerint bár az 5G előfizetések növekedése a koronavírus-járvány hatására egyes piacokon lelassult, ezt ellensúlyozta a más területeken tapasztalt fellendülés. Közép-Európában tavaly az LTE vált a domináns hálózati technológiává, jelenleg az előfizetések 43 százalékát teszi ki. Már több mint öt 5G kereskedelmi hálózat működik a térségben, ugyanakkor várhatóan 2025-re még mindig az LTE marad a vezető technológia, amely az előfizetések 66 százalékát adja majd. Az előrejelzések szerint az 5G előfizetési aránya 27 százalékra várható. A régiós adatforgalmat is a 4G táplálja, miközben a kiindulási előfizetőre jutó forgalmi adat némileg magasabb a többi régiónál. Az előrejelzési időszakban az egy okostelefonra jutó havi forgalom várhatóan 5.8 gigabyteról 24 gigabytera nő majd.

Várakozások szerint 2025 végére a helyhez kötött, vezeték nélküli hozzáférésű (FWA) kapcsolatok száma elérheti a 160 milliót, és a globális mobilhálózati adatforgalom 25 százalékát adják majd. 2019 végi becslések szerint az FWA adatforgalom a teljes globális adatforgalom mintegy 15 százaléka volt. A mostani előrejelzések szerint ez közel nyolcszorosára nő majd, és 2025-re 53 exabájtot érhet el, amely a teljes globális mobilhálózati adatforgalom 25 százalékának felel meg. A 4G-n vagy 5G-n nyújtott FWA egyre költséghatékonyabb alternatívát kínál a szélessávú hozzáférés biztosítására. Emellett az olyan tényezők, mint a digitális szolgáltatások iránti igények növekedése, valamint a kormányok által támogatott programok is az FWA térnyerését segítik elő.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Borzalom: a Nemzet Megváltása Katedrálist átnevezték a Nemzet Butítása Katedrálisnak

csü jún 18 , 2020
A román országos diszkriminációellenes tanács tízezer lejre (mintegy 700 ezer forint) bírságolta a Google Romániát, amiért a Google Maps-on az új bukaresti ortodox székesegyházat, a Nemzet Megváltása Katedrálist átnevezték a Nemzet Butítása Katedrálisnak. A parlament alárendeltségébe tartozó testület hivatalból indított eljárást, és megállapította, hogy a Google Románia semmit nem tett […]
Asztalos Csaba, a román országos diszkriminációellenes tanács elnöke