A NER kormánya mindenre (IS) kiemelt figyelmet fordít, az 5G technológiára (IS)

A kormány kiemelt figyelmet fordít az 5G technológiára épülő ipari megoldásokra, ennek fontos mérföldköve lesz az 5G magán mobilhálózat kiépítése a Fényeslitkén létesülő intermodális terminálon – jelentett ki az arra illetékes, aki szerint a legfejlettebb digitális technológiákat alkalmazó innovatív fejlesztés javítja az ország versenyképességét. Az ukrán-magyar határ közelében, Fényeslitkén 2021 januárjában kezdődött el a magyaros elnevezésű East-West Gate (EWG) intermodális terminál építése 85 hektáros területen. A 30 milliárd forint magánberuházásból épülő, a normál és a széles vasúti nyomtáv találkozásánál lévő létesítmény 2022 első negyedévében áll üzembe. A privát 5G-hálózatot a Vodafone Magyarország és a Huawei Technologies Hungary telepíti a beruházó East-West Intermodális Logisztikai Szolgáltató Zrt. igényeire szabottan.

Tálosi János, a részvénytársaság vezérigazgatója kiemelte, az East-West Gate megépítésével Magyarország visszakerül a nemzetközi vasúti logisztika térképére, újra lehetősége lesz aktívan bekapcsolódni az Ázsia és Európa közötti vasúti áruszállításba. (Kérdés, hogy minek épül meg a Magyarországot csúnyán eladósító, soha meg nem térülő Budapest-Belgrád vasútvonal. Mondjuk elég nyilvánvaló. A -szerk- megj.) A vezérigazgató elmondta, az East-West Gate Európában elsőként használ majd saját 5G-hálózatot a belső kommunikációra és a technológiai eszközeinek működtetésére. Példaként említette, hogy az 5G technológia segítségével távolról irányítják majd a szárazföldi terminál teljesen automata, egészen finom mozdulatokra is képes óriásdaruit.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

És tényleg sikerült egymilliárd forintot elkölteni egy pályaorientációs alkalmazásra

hét okt 4 , 2021
Egymilliárd forintos uniós pénzből pályaorientációs programot fejlesztett az Oktatási Hivatal (OH) általános és középiskolai diákoknak. A 2017 júniusától és 2021 október végéig tartó uniós projekt célja az általános és középiskolák pályaorientációs eszköztárának bővítése az életpályatervezés támogatásáért, hangsúlyt helyezve a matematikai, természettudományos, műszaki és informatikai pályák iránti érdeklődés felkeltésére – írta […]
pom.oktatas.hu

Friss, ropogós