Borzalom: a Nemzet Megváltása Katedrálist átnevezték a Nemzet Butítása Katedrálisnak

Asztalos Csaba, a román országos diszkriminációellenes tanács elnökeA román országos diszkriminációellenes tanács tízezer lejre (mintegy 700 ezer forint) bírságolta a Google Romániát, amiért a Google Maps-on az új bukaresti ortodox székesegyházat, a Nemzet Megváltása Katedrálist átnevezték a Nemzet Butítása Katedrálisnak. A parlament alárendeltségébe tartozó testület hivatalból indított eljárást, és megállapította, hogy a Google Románia semmit nem tett a megelőzés érdekében, és nem is értesítette az anyavállalatot az ellenük folyó eljárásról. A bírságról döntő testületi tagok szerint a vállalat megsértette általában a vallási csoportok tagjainak méltóságát, ebben az esetben kifejezetten az ortodoxokét. Asztalos Csaba, a testület elnöke úgy vélte, ez az eset diszkriminációnak minősül, hiszen egy csoportot megaláztak. Elmondta, hogy felszólították a Google romániai leányvállalatát, közölje netes felületén tíz napon keresztül az ellene hozott elmarasztaló döntés összefoglalóját, és a továbbiakban alakítson ki olyan rendszert, hogy ellenőrizhesse a különböző címkéket és megelőzhesse az ehhez hasonló eseteket.

A vállalat illetékesei szerint nem ők a hibásak a címke megjelenéséért, hanem az írországi anyavállalat. A vitát kiváltó címke májusban jelent meg, de emlékeztetettek, hogy nem először keresztelték át a székesegyházat a Google-térképen, korábban a “pátriárka büszkesége katedrálisnak” és a “korruptak katedrálisának” is elnevezték. A székesegyház még nincs teljesen befejezve, a 110 méter magas, 38 ezer négyzetméteres impozáns méretű létesítmény megosztotta a közvéleményt, hiszen sokan értetlenkedtek, miért kell ekkora templomot építeni ahelyett, hogy az egészségügyre és oktatásra fordítanák a pénzt. A román ortodox egyház vezetősége azzal érvelt, hogy a régi, székesegyházrangú templom túl kicsi, és Bukarestnek szüksége van arra, hogy legyen egy méltó katedrálisa, mint minden európai fővárosnak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Nem zárt jó évet az Oracle

csü jún 18 , 2020
Az Oracle bejelentette 2020-as pénzügyi évének negyedik negyedéves és teljes évre vonatkozó pénzügyi eredményeit. A 2020-as pénzügyi év negyedik negyedévében a teljes árbevétel 10,4 milliárd dollár volt, ez hat százalékos csökkenés az előző év azonos időszakához képest. A felhőszolgáltatásokból és licenctámogatásból származó árbevétel egy százalékos növekedéssel 6,8 milliárd dollárt tett […]
Safra Catz Oracle

Friss, ropogós