Ha találsz egy telefont, add le a rendőrságen!

A Debreceni Járási Ügyészség jogtalan elsajátítás vétsége miatt emelt vádat az ellen a nő ellen, aki a talált mobiltelefont nem adta le, hanem azt két nap múlva értékesítette egyik kollégájának.

Az asszony 2020. április 27-én délután Debrecen belvárosában az egyik forgalmas buszmegállóban tartózkodott, ahol észrevette a sértett által korábban ottfelejtett mobiltelefont. A nő a készüléket magához vette, majd eltette a táskájába. 2020. április 29-én reggel magával vitte a készüléket a munkahelyére és ott az egyik munkatársának, a másik vádlottnak elmondta, hogy a mobiltelefon hogyan került hozzá, majd ezt követően megállapodtak abban, hogy a férfi 13 ezer forintért megvásárolja azt az asszonytól. A férfi vádlott a mobiltelefont néhány hétig használta, majd azt egy ismerősének ajándékozta, akinek a készülék eredetéről nem volt tudomása. A vádlottak a sértettnek 82 500 forint kárt okoztak, amely részben, a készülék lefoglalásával és a sértettnek történő kiadásával megtérült. A bűncselekmények elkövetését beismerő vádlottak ellen a Debreceni Járási Ügyészség jogtalan elsajátítás vétsége és kisebb értékre elkövetett orgazdaság vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság mindkét vádlottat intézkedésként bocsássa próbára és a meg nem térült kár vonatkozásában rendeljen el velük szemben vagyonelkobzást.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Online televízióval bővül Debrecen kulturális kínálata

szo dec 5 , 2020
Az elhúzódó járványhelyzetre tekintettel online televízióval bővítik a helyi kulturális kínálatot Debrecenben, a Dekult Tv adása december 9-én indul. Az új online felület heti négy alkalommal kínál kulturális műsorfolyamot: hétfőn, szerdán és pénteken este a város kulturális életéből közvetítenek válogatásokat, koncerteket, múzeumi sétákat, színházi- és táncprodukciókat, beszélgetős műsorokat, vasárnap délelőttönként […]
televízió

Friss, ropogós