Bujdosó: az oktatás költségvetését a kétszeresére kellene növelni

A gazdaság hosszú távú fenntarthatóságát a digitális átalakulás és az innováció nyújtotta lehetőségek kihasználásával, az oktatás átalakításával, valamint a tudás alapú iparágak fejlesztésével érheti el Magyarország – állapította meg a Magyar Európai Üzleti Tanács (HEBC). A tanács véleménye szerint szükség van egy tíz-tizenöt éves távlatú ország-stratégia megalkotására, amely kijelöli a fejlődés úját a jövő Magyarországa számára. A jelentésben megállapítják: az ország gazdaságának felgyorsításához minden eszköz rendelkezésre áll, a kormány több programmal is támogatja a digitális átalakulást. Szükség lenne ugyanakkor a kutatás-fejlesztési beruházások további ösztönzésére, az e-oktatás széles körű bevezetésére, még szélesebb körű intézkedésekre a gazdaság fehérítése érdekében – áll a közleményben.

Bujdosó Andrea, a Shell Hungary igazgatóságának elnöke a jelentés részleteit ismertetve azt hangsúlyozta, hogy fontos lenne a tanári hivatás társadalmi státusának helyreállítása, és a pedagógusbérek további emelésére is szükség van. Az oktatás költségvetését legalább kétszeresére kellene növelni – fűzte hozzá, és azt is megjegyezte, hogy a duális képzést tovább kellene vezetni a felsőoktatásba.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Egyelőre csak ígéret az 5G Zalaegerszegen

hét dec 18 , 2017
A leendő autóipari tesztpályához és az önvezető járművek fejlesztéséhez szükséges 5G informatikai hálózat megvalósításának első lépéseként Zalaegerszegen építette ki a Magyar Telekom az eddigi legnagyobb kapacitású, 4G+ informatikai hálózatának első elemeit. Bende Richárd, a T-Systems Magyarország vezérigazgató-helyettese elmondta: a 4G hálózathoz képest a 4G+ nagyobb és gyorsabb adatforgalmi kapacitást tesz […]