Késsel fenyegetőzve szerzett mobiltelefont

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntette miatt vádat emelt egy 36 éves kiskunmajsai férfi ellen, aki közös italozás után késsel fenyegetőzve szerezte meg ismerőse mobiltelefonját.

A 36 éves vádlott 2018. március 3.-án délután elment egy kiskunmajsai ismerősének otthonába, ahol panaszkodni kezdett a férfinek a rossz életkörülményeire. Ennek hatására az ismerős körülbelül 300 forint aprópénzt adott a vádlottnak, majd közösen italozni kezdtek. Italozás közben a vádlott a konyhapulton lévő késtartóból magához vett egy konyhakést, és kijelentette, hogy le kell szúrnia valakit, úgy legalább börtönbe kerülne. Ezután elkérte az ismerős mobiltelefonját, aki azonban ezt megtagadta. A vádlott ekkor közvetlen fenyegetés, vagy ilyen irányú mozdulat nélkül azt mondta, hogy “akár téged is megszurkálhatlak”. Ezután bement a szobába, és magához vette a sértett tízezer forint értékű mobiltelefonját. A vádlott fenyegető fellépése miatt a sértett eltűrte, hogy a vádlott a telefonnal és a konyhában magához vett boros flakonnal elhagyja az ingatlant. A vádlott a kést végül a ház teraszán eldobta, a mobiltelefont pedig a cselekmény után azonnal eladta. A bűncselekménnyel okozott kár a telefon lefoglalásával még a nyomozás során megtérült. A járási ügyészség az előzetes letartóztatásban lévő, büntetett előéletű vádlottat súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntettével vádolja, és végrehajtandó börtön, valamint közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta vele szemben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Az Oracle elérhetővé teszi az internet globális állapotát követő térképet

hét jún 18 , 2018
Az Oracle bejelentette az Internet Intelligence Map elérhetőségét, amelynek segítségével a felhasználók egyszerű, grafikus módon követhetik a világháló állapotát és betekintést nyerhetnek olyan események hatásába, mint a természeti katasztrófák vagy az államilag elrendelt beavatkozások. A térkép része az Oracle Internet Intelligence nevű kezdeményezésnek, amely áttekintést és elemzést nyújt a globális […]
internet