Magyar Telekom Q2: a féléves eredmények jobbak

Magyar-Telekom-eredmenyekA Magyar Telekom ma közzétette 2016. második negyedévre vonatkozó Nemzetközi Pénzügyi Jelentési Szabványok (IFRS) szerinti konszolidált pénzügyi eredményeit. Az összbevétel 2016 második negyedévében 148,2 milliárd forint volt, 6,5 százalékkal kevesebb, mint az előző év azonos időszakában elért 158,5 milliárd forint. A teljes bevétel hét százalékkal, 293,2 milliárd forintra csökkent 2016 első félévében a tavalyi év azonos időszakához képest. A rendszerintegráció és információtechnológiai bevételek 23,1 százalékkal (4,3 milliárd forinttal), 14,3 milliárd forintra csökkentek. A hanyatlás mögött az EU források magyarországi lehívásának lassulása áll, amelyet részben kompenzált a macedón árbevétel növekedés.

Az EBITDA két százalékkal, a 2015 második negyedévében elért 52,2 milliárd forintról 51,2 milliárd forintra csökkent 2016 hasonló időszakában. Az EBITDA öt százalékkal nőtt 2016 első félévében az előző év azonos időszakához képest. Az Adózott eredmény 14,3 százalékkal, 11,6 milliárd forintra csökkent a második negyedévben. Féléves összehasonlításban az elért eredmény 36,9 százalékkal javult az előző év azonos időszakához képest, melynek legfőbb oka az egyszeri tételeknek köszönhetően magasabb EBITDA és javuló nettó pénzügyi eredmények.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Majzik az Invitel vezérkarában

hét aug 8 , 2016
ShareTweetPinShareNyár közepétől új vezetővel bővült az Invitel menedzsmentje. A távközlési társaság Majzik Ferencet nevezte ki a lakossági és kisvállalati értékesítési csapat élére. Majzik mintegy két évtizedet töltött el a hazai távközlési piacon, ahol számos nagyvállalatnál dolgozott különböző vezetői pozíciókban. Ez időszak alatt lakossági és kisvállalati ügyfelekkel egyaránt foglalkozott, megismerve igényeiket, […]

És még ez is...