Yettel: csökkenő nyereség

Takács József TelenorA Yettel Magyarország árbevétele 615 millió euróra nőtt, adózott nyeresége hatmillió euróra csökkent.

A Yettel távközlési vállalat árbevétele a nemzetközi számviteli sztenderdek szerint 615 millió euróra (~242 Mrd forint*) nőtt, adózott nyeresége hatmillió euróra csökkent (~2,3 Mrd forint*) — ismertette Takács József, a Yettel Magyarország pénzügyi vezérigazgató-helyettese szerint a profit főleg a finanszírozási költségek emelkedése miatt mutat enyhe csökkenést, a végleges számokat májusban publikálják majd.

Igor Prerovsky, a Yettel Magyarország vezérigazgatója hozzátette: idén lezárul a hálózatfejlesztési programjuk, amelyre több tízmilliárd forintot fordítottak. A Yettel fokozatosan bővülő 5G-hálózatán jelenleg országosan több mint hétszáz bázisállomáson érhető el az 5G mobiltechnológia, és mára a mobilinternet-forgalom mintegy 15 százaléka ezen a technológián zajlik. Az 5G bázisállomások száma év végére eléri az ezret. (A Yettelnek nincsenek bázisállomásai, azokat korábban kiszervezték a CETIN Hungary Zrt.-be. A -szerk- megj.)

A vezérigazgató szerint az adatforgalom évről-évre nő, a legutóbbi két-három évben átlagosan évi 80 százalékos növekedést mértek, a hanghívásokban közben egy számjegyű növekedést értek el. A piaci verseny Magyarországon erős a három nagy szereplő között. A hazai mobilhasználati trendeket a vezérigazgató szerint egyértelműen az adathasználati igény növekedése határozza meg, ennek az igénynek a kiszolgálására fókuszálnak a jövőben is.

*395 forintos Euró/Forint árfolyamon

A nyilvános cégadatok szerint a Yettel Magyarország 2022-ben, a legutóbbi lezárt gazdálkodási évében 217 milliárd forint árbevételt ért el, adózott nyeresége 14 milliárd forint volt. A Yettel 2022 óta a magyar, bolgár és szerb ügyfelek számára bevezetett, a cseh székhelyű PPF Telecom Group új távközlési márkája. A PPF Telecom Group a kelet-közép-európai régió egyik vezető távközlési szolgáltatója, amely magában foglalja a Yettel távközlési vállalatot és a CETIN távközlési infrastruktúra vállalatot. A csoport öt országban (Csehország, Szlovákia, Magyarország, Bulgária és Szerbia) van jelen, és mobil, vezetékes, adat- és internetes televíziós szolgáltatásokat nyújt. A régióban 18 millió mobil ügyfele van, továbbá 1,1 millió szélessávú vezetékes előfizetővel és több mint 700 ezer PayTV ügyféllel rendelkezik. A csoport munkavállalóinak teljes létszáma 12 700 fő.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Nobel-díjas professzor az SZTE-en

sze ápr 17 , 2024
ShareTweetPinShareKarikó Katalin után újabb Nobel-díjas professzora van a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE), Gérard Mourou, aki 2018-ban a lézerfizika területén, az impulzuserősítési felfedezéséért kapta meg a fizikai Nobel-díjat. A közlemény szerint egy konferencián Rovó László, az SZTE rektora és Csák János kulturális és innovációs miniszter jelenlétében a professzor aláírta a Szegedi Tudományegyetemmel […]
Gérard Mourou

És még ez is...