Magyar tanár a világ 300 leginnovatívabb pedagógusa között

microsoft-office-onenoteAz E^2 Global Educator Exchange elnevezésű rendezvény a Microsoft fejlesztésekért felelős oktatói tartanak továbbképzést a világ minden tájáról érkező középiskolai tanárok és diákok számára. Összesen 300, a világ leginnovatívabb oktatójaként számon tartott szakember kapott meghívást a háromnapos rendezvényre – olyan oktatók, akik kimagasló eredményességgel alkalmazzák a korszerű technológiát az oktatásban. A meghívás tehát fontos elismerés is volt egyben. A meghívottak között volt, Magyarországról egyedüli résztvevőként, Nádori Gergely, az Alternatív Közgazdasági Gimnázium természetismeret tanára.

A rendezvényen Nádori egy olyan módszert mutatott be, amely a OneNote alkalmazás használatával, egy különleges narratívába ágyazva ad lehetőséget személyre szabott tananyag összeállítására. „A OneNote nevű jegyzet alkalmazás szinte mindenkinek a gépén ott van, aki a Microsoft Office programcsomagot használja, de csak kevesen tudják, mennyire hasznos is lehet” – mondta a természetismeret tanár. „A hangos jegyzetelés például a diszgráfiás gyerekek tanulását segíti elő, de a tanárok számára is hasznos lehet, ha például a dolgozatokhoz hangos, szöveges értékelést is szeretnének hozzáfűzni.

Nemcsak a OneNote alkalmazást, hanem a teljes Microsoft Office 365 csomag ProPlus verzióját ingyen letöltheti valamennyi általános és középiskolai tanuló Magyarországon! Ehhez csak a www.o365.educatio.hu oldalra kell ellátogatniuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Tamás Loránd az OKI Magyarország élén

pén máj 15 , 2015
Az OKI a budapesti irodája élére április 1-jén magyar ügyvezető igazgatót nevezett ki. Tamás Loránd közel 12 éve segíti az OKI munkáját a közép-kelet-európai régióért felelős pénzügyi vezetőként. Új munkaköre mellett továbbra is betölti régiós pozícióját, amelynek hatásköre immár az Európán kívüli országokat is magában foglaló keleti régióra is kiterjed. […]

Friss, ropogós