OKFŐ: a gazdasági és informatikai főigazgató-helyettesek is sora kerültek

Szondi Zita, az Országos Kórházi Főigazgatóság megbízott főigazgatójaOrbán Viktor miniszterelnök – Szondi Zita, az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) megbízott főigazgatójának javaslatára – december 2.-i hatállyal felmentette tisztségéből Tóbiás Tamást, a Pénzügyminisztérium korábbi főosztályvezetőjét, a főigazgatóság gazdasági és Miklovicz Zoltán informatikai főigazgató-helyettest — közölte a Belügyminisztérium. A közlemény szerint helyettesítésük megoldott, az OKFŐ működése folyamatos és zavartalan. Az érintett vezetői álláshelyek betöltéséről később születik döntés.

Mint ismert két nappal korábban Jenei Zoltán főigazgatót menesztette a belügyminiszter. Jeneit 2020-ban Kásler Miklós, akkori egészségügyért felelős miniszter javaslatára a miniszterelnök nevezte ki az OKFŐ élére. Ezt megelőzően öt éven át a Pécsi Tudományegyetem kancellárja volt, erről a posztról 2020 szeptemberében hívta vissza Palkovics László innovációs miniszter. A Népszava szerint a főigazgató elbocsátásának hátterében az intézmények példátlan eladósodása mellett az is szerepel, hogy nem bizonyult sikertörténetnek az intézmények gazdasági-műszaki üzemeltetésének leválasztása a kórházakról.

Szondi Zita

1971-ben született Mátészalkán; fül-orr-gégész szakorvos, okleveles egészségügyi menedzser.
1997-től felsővezetői kinevezéséig gyógyítóként dolgozott.
2010-2015 között a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház orvosigazgató. helyettese, a Mátészalkai Kórház ügyvezető igazgatója, majd az SZSZBMK főigazgató helyettese.
2015-2022 között az intézmény orvosigazgatója, majd főigazgatója.
2019-2020 között egészségügyi projektekben tanácsadóként, szakértőként dolgozott.
2022 júliusa óta az OKFŐ alap- és szakellátásért felelős főigazgató-helyettese.
2023 december 1-től az OKFŐ megbízott főigazgatója.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

DE: annyi a lítium-alapú akkumulátoroknak?

vas dec 3 , 2023
Újratölthető cink-levegő akkumulátor környezetbarát, nagy teljesítményű prototípusát fejlesztették ki a Debreceni Egyetem (DE) természettudományi és technológiai karának kutatói. Az új típusú energiatároló cellulóz alapú, biológiailag lebomló anyagokat használ adalékanyagként és membránként, a fejlesztés már a léptéknövelés fázisában tart — közölte a DE sajtószolgálata. Közleményük szerint a megújuló energia hasznosíthatóságát, annak […]
cink - levegő gombelem

És még ez is...