Elhagyja Oroszországot a Siemens

Roland Busch SiemensA Siemens gyorsjelentése szerint az első negyedévben erős teljesítményt értek el és kivonulnak Oroszországból.

Negyedéves gyorsjelentésével együtt közölte a technológiai vállalat, hogy kilép az orosz piacról. A Siemens már a háború kirobbanásakor megállított minden új üzletszerzésre vonatkozó tevékenységet és nemzetközi szállítást Oroszországba, a mostani döntéssel pedig minden ipari tevékenységét leállítja. Roland Busch, a vállalat elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy az ipari tevékenység leállításáról szóló döntést nehéz volt meghozni a munkatársak és a hosszú távú ügyfélkapcsolatok miatt egy olyan ország vonatkozásában, ahol a vállalat 170 éve aktív. A Siemens az Ukrajnában folyó háború kirobbanása óta humanitárius segítséget nyújt annak elszenvedői számára.

A nemzetközi helyzet ellenére jól teljesít a Siemens

A negyedéves gyorsjelentés pénzügyi részéből kiderül, hogy az Oroszország elleni gazdasági szankciók, a Covid-járvány jelentette komplex környezet ellenére is jól teljesít a vállalat. A január 1. és március 31. közötti időszakban 16 százalékkal nőtt a bevétel, mely meghaladta 17 milliárd eurót. A digitalizációra, az automatizációra és a fenntarthatóságra összpontosító megrendelési állomány 32 százalékkal bővült, 20,9 milliárd euróra. A profit 1,7 milliárd eurót tett ki. A vállalat egyúttal megerősítette korábbi várakozásait: a 2022-es pénzügyi évre hat-nyolc százalék közötti árbevételnövekedést vár. A Siemens 2021-ben 62,3 milliárd euró árbevételt ért el. A vállalat jelenleg 309 ezer embert foglalkoztat világszerte.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Differenciálegyenlet: Hatvani László életműdíjas lett

pén máj 13 , 2022
Hatvani László matematikus akadémikus, a Szegedi Tudományegyetem emeritus professzora kapta a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) szegedi bizottságának idei Pro Scientia életműdíját. Az MTA szegedi bizottság 2019-ben a nemzetközi színvonalú, iskolateremtő tudományos munka elismeréséül alapította Pro Scientia életműdíjat. A díj Bánvölgyi László szobrászművész Albert Einstein 1933 című kisplasztikája, amelynek szoborváltozata 2008 […]
Hatvani László matematikus

Friss, ropogós