Megvannak a Vodafone új, főállású angyalai I.

Agárdi Szilvia
Agárdi Szilvia

Idén hetedszer választott Főállású Angyalt a Vodafone Magyarország Alapítvány. A társág közleménye szerint Agárdi Szilvia, Kovács Krisztina és Miksztai-Réthey Brigitta kezdhet szeptembertől kezdhetik jótékony tevékenységüket.

A látássérült énekesnő, Agárdi Szilvia a Vodafone Főállású Angyalaként szeptembertől az Informatika a Látássérültekért Alapítvány munkáját segíti. A Lapról hangra program célja a látássérültek (vakok és gyengén látók) tájékozódási, művelődési, és szórakozási lehetőségeinek bővítése a jelenleg csupán nyomtatott formában hozzáférhető újságok, folyóiratok interneten történő meghallgathatóságának és letölthetőségének biztosításával. A 2011-ben létrehozott oldalra az elmúlt három évben közel 800 önkéntes felolvasó több mint kétezer cikket töltött fel. A felhasználók számára térítésmentes szolgáltatást mindazonáltal a Magyarországon élő mintegy nyolcvanezer látássérültnek csupán töredéke, mindössze 600 vak és gyengén látó veszi igénybe rendszeresen. Agárdi célja kettős. A program országos népszerűsítésével egyrészt az önkéntesek – ezáltal a feltöltött cikkek – számát kívánja jelentősen növelni, másrészt segíteni szeretné az alapítvány azon törekvését, hogy a szolgáltatás híre minél több rászorulóhoz eljusson. A Vodafone Magyarország Alapítvány az “angyal” munkájának anyagi támogatása mellett segítséget kíván nyújtani az Informatika a Látássérültekért Alapítvány számára egy olyan, mobiltechnológián alapuló alkalmazás fejlesztésében, amellyel lényegesen egyszerűbbé válik az önkéntes felolvasók számára a cikkek okostelefonról történő feltöltése.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

NMHH: egymilliós büntetés a NetLocknak

hét júl 7 , 2014
A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) a NetLock Informatikai és Hálózatbiztonsági Szolgáltató Kft. ellen hivatalból indított felügyeleti eljárásában megállapította, hogy a társaság megsértette azt a kötelezettségét, hogy a működésével kapcsolatos, a hatósági nyilvántartásban szereplő adatainak változását – harminc nappal a változás előtt – be kell jelentenie, ezért az elektronikus […]
Forint