Luxemburgi kézbe került a pécsi Games for Business

Nemzetközi vállalat, vásárolta meg a képzési platformot fejlesztő és üzemeltető pécsi Games for Business Kft.-t. A luxemburgi Luxempart S.A. befektető holding portfóliójához tartozó osztrák képzési cég, az eduPRO Group GmbH 90 százalékos többségi tulajdont szerzett a magyar társaságban. A Games for Business közleménye szerint a társaság 2018 eleje óta több komolyabb megkeresést is kapott nemzetközi üzleti szereplőktől felvásárlás vagy befektetés céljával, de az osztrák vállalaté volt az első olyan ajánlat, amelyben a magyar vállalat vezetői meglátták a sikeres közös jövő lehetőségét.

“Az elmúlt évek fejlesztéseit, a cég terjeszkedését teljes mértékben a piaci bevételeinkből tudtuk finanszírozni úgy, hogy jelentős mértékű profitot is termeltünk. Ezért nem kerestünk és nem is fogadtunk semmilyen befektetői, vagy felvásárlási ajánlatot. Az eduPRO Groupnál azonban olyan humán fókuszú és fenntartható fejlődést jelentő gondolkodással találkoztunk, amivel magunk is azonosulni tudunk, így megfelelőnek láttuk a pillanatot, hogy partneri hálózatunk sikeres működésén túl, nemzetközi terjeszkedésünket egy ilyen üzleti lépéssel erősítsük meg” — nyilatkozta a döntés hátteréről a cég alapítója és ügyvezetője, Vendler Balázs. A tavaly kilenc főt foglalkoztató társaság 191 millió forint forgalom mellett 91 milliós üzemi eredményt ért el.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Gartner Magic Quadrant 2019: a legjobbak sarkában liheg az ESET

csü szept 5 , 2019
A Gartner elemzői immár két egymást követő évben is az ESET vállalatát nevezték meg az egyetlen kihívó (Challenger) cégként (a Magic Quadrant for Endpoint Platforms című) éves jelentésükben. A ranglista negyedik helyezéshez a piaci állapotok teljes megértése, a nagyvállalati stratégiák (marketing, eladási, termék, iparági, földrajzi) professzionális kidolgozása és alkalmazása, a […]

Friss, ropogós