Lezárult a Hálózatfejlesztés Támogató Monitoring Rendszer projekt második üteme

internet-halozatA múlt hónap végén lezárult a Hálózatfejlesztés Támogató Monitoring Rendszer létrehozása projekt első két üteme.

A fejlesztés célja egy országos, térinformatikai alapú, elektronikus hírközlési nyilvántartás létrehozása. A rendszer alkalmas a hálózatfejlesztési pályáztatás kezelésére, a nyertes pályázatok végrehajtásának felügyelőmérnöki támogatására, a stratégiai tervezésre, valamint a hatósági folyamatok elektronikus támogatására – közölték. A most lezárult ütemekben teljesült minden előírt feltétel a rendszer helyes működéséhez, elkészült a hardver infrastruktúra, kialakították a szükséges térinformatikai adatbázist, átadták a platform szoftvereket és licenceket, illetve összeálltak a teljes rendszer fizikai és logikai rendszertervei – emelte ki az ügynökség.

A közlemény szerint olyan főbb pontok teljesültek, mint a teljes funkcionalitású és adatstruktúrájú térinformatikai adatbázis, két adatfeltöltő interfész és dokumentációja, három szoftver modul, valamint a kiírásra kerülő, a távközlési hálózat számítógéppel optimalizált térinformatikai tervezése. A támogatás összege 2,54 milliárd forint, a fejlesztés négy ütemben, 2017 végéig fejeződik be.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.