Letiltották Navalnij orosz ellenzéki weboldalát legutóbbi tényfeltáró videója miatt

Felszólította az oroszországi online szolgáltatókat az orosz tömegkommunikációs és távközlési hatóság (Roszkomnadzor), hogy blokkolják Alekszej Navalnij weboldalát, amelyeken hozzá lehetett férni az ellenzéki politikus legújabb tényfeltáró videójához, benne azzal az állítással, hogy Oleg Gyeripaszka milliárdos 2016 augusztusában egy sikamlós norvégiai jachtos horgászással vesztegette meg Szergej Prihogyko miniszterelnök-helyettest.

A Roszkomnadzor közölte, hogy a Gyeripaszka keresete nyomán kiadott bírósági végzésnek megfelelően tiltólistára tette a a navalny.com-ot, és kilátásba helyezte a szolgáltatók elérhetőségének blokkolását arra az esetre, ha a kifogásolt videoanyagot három napon belül nem távolítják el felületükről. Ez csütörtökig nem történt meg. A Roszkomnadzor a Google-tól is elvárja, hogy a YouTube videomegosztóról távolítsa el az egy hét leforgása alatt immár több mint ötmillió látogató által megtekintett anyagot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Krém: idén is lesz InfoBál

szo febr 17 , 2018
Negyedik alkalommal rendezik meg február 24-én az InfoBált. Az InterContinental Budapest szálloda bálterme ad otthont az eseménynek. Deutsch Tamás, a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos a bál védnökeként támogatja az infokommunikációs ipar e rendezvényét. A báli programban fellép Szulák Andrea, Südi Iringó és társulata nyitja meg a táncot, a […]