Elérte az 1,4 milliót a nem hagyományos telefonvonalak száma

telefonAz NMHH gyorsjelentése szerint júniusban a hagyományos vezetékes telefon-vonalak száma a hónapban 1,577 millió (az előző hónapban 1,596 millió), a kábeltelevíziós hálózaton működő hangcsatornák száma 743 ezer (az előző hónapban 737 ezer), míg az IP-alapú hangcsatornák száma 673 ezerre nőtt az előző havi 660 ezerről. A hangcsatornák számának becsült értéke 3,053 millió volt 2014. június végén. A vezetékes hangszolgáltatások esetében, a teljes (becsült) piacot alapul véve legnagyobb piaci részesedése a Magyar Telekomnak van, ez 56,1 százalékot jelent. Második helyen UPC áll 15 százalékkal, harmadik az Invitel 12,6 százalékkal, majd a Digi 9,7 százalékkal következik a sorban. A piac fennmaradó részén több tucat kis szolgáltató osztozik.
Júniusban a száz főre jutó vezetékes hangátviteli csatornák száma 30,29 darab, a háztartások vezetékestelefon-ellátottsága pedig 64,37 százalék volt. Az előfizetők hagyományos telefonvonalon 227 millió, ip-alapon pedig 135 millió percnyi hívást kezdeményeztek. A vizsgált hónapban az egy fővonalra jutó kezdeményezett hívások átlagos időtartama 120,8 perc volt. A 2014. júniusi adatok szerint az előfizetők a szolgáltató váltást megkönnyítő számhordozhatóság keretében összesen 728 ezer számot hordoztak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Itt az Oracle Linux 7

szo aug 2 , 2014
Oracle Linux 7 néven az Oracle bemutatta nyílt forráskódú operációs rendszerének új verzióját, amely a hagyományos, felhőalapú és virtuális környezetekben egyaránt korszerű eszközöket és lehetőségeket nyújt a fejlesztésre és innovatív, együttműködő megoldások kialakítására. A korábbi változatokhoz hasonlóan az Oracle Linux 7 is ingyenesen letölthető és terjeszthető. A társaság közleménye szerint […]
Linux

Friss, ropogós