Négy éve pilotprogramokkal, teszteléssel foglalkozik az 5G Koalíció

5G koalícióMagyarország kellő időben lépett, és hozta létre az 5G Koalíciót (5GK), a szervezet munkájában mindenki hatékonyan vesz részt – veregette meg az iparág és a kormányzat „vállát” Solymár Károly Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium digitalizációért felelős helyettes államtitkára az 5GK megalakításának negyedik évfordulója alkalmából rendezett szakmai kiállításon a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen. Mint elmondta, Magyarországon az 5G-re épülő innovációs feladatok középpontjában jelenleg az ipari-technológiai pilotprogramok állnak. Véleménye szerint, már beérni látszanak Magyarországnak a digitálisinfrastruktúra-fejlesztés területén tett erőfeszítései, ezért 2021-ben számos, 5G-re épülő pilotprogram indul egyetemi és ipari környezetben. Az 5G-alapú intelligens szárazföldi és vízi közlekedési eszközök tesztelése kezdődik el több helyszínen, 5G tesztkörnyezeteket alakítanak ki drónhasználattal, öntözéssel, állattartással összefüggésben az agrárium területén. Tesztelik majd az ipari célú frekvencia alkalmazását is a gyártási folyamatokban. Vizsgálják a 3D és a kiterjesztett valóság lehetőségeit a munkavégzés során, valamint egészségügyi és környezeti kutatásokat indítanak. A tájékoztatás, tudatosítás érdekében elindult az 5G.hu weboldal – sorolta Solymár az eredményeket.

Az 5G koalíciónak 86 tagszervezete van, folyamatosan 220 szakértő vesz részt a munkájában. Az 5G Koalíció ennek az újgenerációs telekommunikációs megoldásnak a nemzetgazdasági hasznosítását tűzte ki célul.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Megvan honnan vette Lavrov, hogy Jézust biszexuálisnak állítják be nyugati iskolákban

sze jún 30 , 2021
Nem egy TikTok-videóból, hanem egy színdarab elleni bírálatból vette Szergej Lavrov orosz külügyminiszter, hogy egyes nyugati iskolákban Jézus Krisztust biszexuálisnak állítják be – közölte Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő a Telegram-csatornáján. Lavrov hétfőn A jogról, a jogokról és a szabályokról címmel cikket jelentetett meg a Kommerszant című napilapban és a […]
Jézus színdarab plakát

És még ez is...