Neelie Kroes: tiltakozni kell az internetadó ellen

Neelie Kroes
Neelie Kroes

Az internetadó bevezetése elleni tiltakozásra szólított fel vasárnap délután az egyik népszerű közösségi oldalon közzétett rövid üzenetében Neelie Kroes, az Európai Bizottság digitális területért felelős alelnöke. A holland politikus a Twitteren arra hívta fel mikroblogjának követőit, hogy támogassák azokat, akiket felháborít a magyarországi internetadó terve, és utcára vonulnak Budapesten, vagy csatlakozzanak hozzájuk.

Kroes korábban több üzenetben tiltakozott az internetes adatforgalom megadóztatásának terve ellen. A Financial Timesnak adott nyilatkozatában a héten arra az álláspontra helyezkedett, hogy az internetes adatforgalom egyoldalú megadóztatása “nem okos ötlet”; növelné a fogyasztók által fizetendő díjakat és visszafogná a gazdaságot. Csütörtökön két Twitter-üzenetben is foglalkozott a kormány adótervével. Az elsőben szégyennek nevezte a javaslatot, s világossá tette, hogy nem támogatja, a következőben pedig “rossz iránynak” nevezte a kezdeményezést — írja az MTI.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Internetadó tüntetés: két napos ultimátum a kormánynak

vas okt 26 , 2014
Gulyás Balázs az internetadó elleni tüntetés fő szervezője tagoltan mondta: lassan mondom, hogy Orbán Viktor is megértse, nem lesz internetadó, amit azért tudnak megakadályozni, mert ilyen hatalmas tömeg vesz részt a tiltakozáson (Az index becslése szerint úgy tízezren tüntetnek). Gulyás szerint csak az órát állítottuk át éjszaka, az évszázadot nem. […]

Friss, ropogós