Lebukott az észlény banki ügyintéző

jelszoVádat emeltek egy kaposvári bank ügyintézője ellen, aki bankszámla-tulajdonosok jogosulatlanul megszerzett jelszavaival több mint 18 millió forintot utalt át a saját és a hozzátartozói számlájára – közölte a Somogy Megyei Főügyészség az MTI-vel.

A közlemény szerint a vádlott egy kaposvári banknál pénzforgalmi ügyintézőként dolgozott, és munkakörénél fogva jogosult volt arra, hogy a bank adminisztrációs programjának használatával az ügyfelek számlájához internet banking szolgáltatást állítson be. Az ügyintéző a bankszámla-tulajdonosok tudta és belegyezése nélkül a szolgáltatást úgy állította be, hogy a rendszer használatához szükséges jelszó fogadásához a saját telefonszámát adta meg. Az így megszerzett jelszavak birtokában három bankszámla-tulajdonos számlájáról összesen 18,3 millió forintot utalt át a saját és a hozzátartozói számlájára.

A Kaposvári Járási Ügyészség számítástechnikai rendszer és adatok elleni bűncselekmény folytatólagosan elkövetett jelentős kárt okozó bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat az ügyintéző ellen, végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozva a bíróságnak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Vége a kézírásnak

sze máj 28 , 2014
Az írás a XIX. század közepe óta alapja az oktatásnak, ám az írás módja – amiről azt gondoltuk, hogy nem változhat meg – veszélybe került. Először a billentyűzet, azután 2010 óta a tabletek a fejlett országokban alapvetően változtatták meg szokásainkat. Ugyan egyre többet írunk, de egyre kevésbé tollal papírra. E […]