Zenét lopnának a Ford és a General Motors autói?

zenexA zeneipar évről évre hatalmas profitot termel, de úgy látszik, semmi sem elég. A kiadók az utolsó centet is ki akarják sajtolni az eladott lemezekből. Most egy több mint háromszázezer előadót képviselő cég indított pert a Ford és a General Motors ellen. Joggal merül fel a kérdés, hogy egy autógyártónak mi köze lehet az illegális letöltésekhez. A Művészek és Kiadók Szövetsége (Allience of Artists and Recording Companies – AARC ) azt sérelmezi, hogy egyes 2011-után gyártott Fordok, és GM-modellek multimédiás fejegysége alkalmas a CD-k tartalmának a mentésére. A Clarion, és Denso által gyártott eszközök több mint százhatvan órányi zenét képesek elmenteni egy tíz gigabájt kapacitású meghajtón.

A probléma csupán annyi a felvetéssel, hogy nagyon nehéz meghúzni a határt a törvénytelen, és törvényes felhasználás között. A vásárló megteheti azt is, hogy a boltban, legálisan megvásárolt lemez tartalmát biztonsági mentés gyanánt másolja át, viszont ha ismerősei teszik ezt, akkor ők ellenszolgáltatás nélkül jutnak tartalomhoz. A perrel 2 500 dollár, vagyis közel hatszázezer forint megfizetésére akarják kötelezni a gyártókat, méghozzá minden egyes eladott autó után. Kétséges azonban, hogy ez sikerülhet-e a szervezetnek, hisz az autógyártók hatalmas összegeket költenek ügyvédekre, akik ennél stabilabb lábon álló jogi kereseteket is kivédtek már — írja a totalcar.hu nyomán a hamisitasellen.hu.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Négy tanács a kibertámadások elleni védekezéshez II.

csü aug 7 , 2014
Ne csak kifelé figyeljünk! A kifinomult módszerek miatt ma már nagyon sok esetben rendkívül nehéz megkülönböztetni a kiberbűnözők tevékenységét a céges alkalmazottakétól a vállalati infrastruktúra határain belül. A rendszerbe bejutva a hacker arra törekszik, hogy a rendszergazdák vagy más privilegizált felhasználók szintjére emelje saját jogosultságait, és ezt a hatáskört használja […]
hacker

És még ez is...