Kollektív szerződést kötött az Ericsson és az MTSZSZ

cafeteriaA Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezete (MTSZSZ) kollektív szerződést írt alá az Ericsson Magyarországgal. A megállapodás a szakszervezet és a vállalat több éves együttműködésének eredménye. A szerződés előzményei évtizedes múltra tekintenek vissza, a magyarországi Ericsson 1990-es újraindulása után nem sokkal aktív tagja lett az Ericsson Európai Szakszervezetének (EWC), így a kollégák által megválasztott üzemi tanács magyar képviselői részt vettek és egyeztettek a stratégiai döntésekről, azoknak szervezeti hatásairól az Európai Unió országaiban és Norvégiában.

A folyamat következő lépéseként, 2012-ben dolgozói kezdeményezés alapján létrejött a MTSZSZ Ericsson Tagozata. Az azóta eltelt időben a vállalat aktívan működött együtt a szakszervezettel, akik részt vettek többek között az „okos” munkakörnyezet bevezetésében, különböző dolgozói és a dolgozók családjainak szóló programokat szerveztek, de 2014 végén az ő bevonásukkal valósult meg a cafeteria rendszer jelentős és a munkatársak számára rendkívül előnyös átalakítása is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Fura világ lesz 30 év múlva V.

pén jan 30 , 2015
A Kaspersky Lab szakértői a messzi jövőbe tekintenek, és elképzelik, merre fejlődik majd az információtechnológia, hogyan változtatja meg az életünket 2045-ben, 30 év múlva. Hiperintelligencia A digitális alteregóink teljes mértékben kialakulnak egy különálló, globális infrastruktúrában, amely képes az önszabályozásra és részt vesz a bolygó életének irányításában. A rendszer kicsit hasonlóan fog […]

Friss, ropogós