Kipróbáltuk a Philips irodai monitorát

Philips 24B1U5301H monitorKipróbáltuk a Philips 5000-es sorozatának egyik készülékét. A 24B1U5301H típusszámú monitor gazdag felszereltségével tűnik ki az irodai kijelzők népes táborából.

A tavaly piacra dobott Philips 24B1U5301H egy 75 Hz-es képfrissítéssel dolgozó 23,8 hüvelykes, 1920 x 1080 (Full HD) felbontású IPS panellel rendelkező irodai kijelző. A kép adaptívan szabályozható, a kategóriában általános 1000:1 statikus kontrasztaránnyal rendelkezik. A készülék betekintési szögek az IPS panelekre jellemzők, 178 fok vízszintesen és függőlegesen is. Az sRGB színtér lefedettsége 100 százalék.

A monitor DisplayPort és HDMI bemenettel csatlakoztatható a számítógépünkhöz. A DisplayPort kimeneten keresztül további monitorok csatlakoztatása is lehetséges. A készüléket felszerelték egy 90 watt teljesítményt leadni képes USB Type-C csatlakozóval, amelyet akár más eszközök töltésére használhatunk, valamint van még egy ugyancsak Type-C csatlakozó, amely 15 wattot képes leadni. Ezen túl található még négy USB 3.2 Gen 2 Type-A foglalat is. Hab a tortán, hogy az RJ-45 konnektorral is felszerelték a monitort.

Nagy pozitívum, hogy már ilyen, viszonylag kis méretű monitor is támogatja a PiP/PbP funkciókat, van KVM switch, és persze szívet melengető, hogy az OSD menü nyelvei között kiválasztható a magyar is.

A talpazat teljesen rendben van, nem foglal sok helyet az asztalon, a SmartErgoBase-nek köszönhetően a Philips 24B1U5301H dönthető, forgatható és magassága állítható, és ha úgy praktikus, akkor a 100 x 100 mm-es VESA rögzítővel akár állványzatra, vagy falra is szerelhetjük.

Energiát takaríthatnak meg az ártalmatlan infravörös jelek

A járvány óta elvárás, hogy az irodai monitorok képesek legyenek videokonferenciára, azaz hogy beépített (kikapcsolható) HD-s webkamerával és mikrofonnal is fel legyenek szerelve. A kijelzőbe elrejtett integrált webkamera öt megapixeles, a mikrofon zajszűrős. Ráadásul nem kell attól tartanunk, hogy illetéktelenek meglessenek minket a kamerán keresztül, mert azt egy mozdulattal vissza lehet süllyeszteni a kávába. A kamera rendelkezik Windows Hello arcfelismeréssel, ezen keresztül bejelentkezhetünk az arcképünkkel, így a bejelentkezési folyamat még gyorsabbá válik, mivel nincs szükség PIN-kódra vagy jelszóra, és biztonságosabb is. Már, ha valaki Windows operációs rendszert használ. Ha nem akarunk egy külső hangfalkészlet vezetékeivel bajlódni, akkor kapóra jöhetnek a beépített öt wattos sztereó hangszórók. Ne várjunk komoly hangminőséget, zenét csak rendkívül botfülűek hallgassanak vele, de videokonferenciára tökéletesen megfelel.

A Philips 24B1U5301H PowerSensorral is fel van szerelve, amely ártalmatlan infravörös jeleket ad és vesz annak megállapítására, hogy a felhasználó a képernyő előtt ül-e. Elvileg a felhasználó távozásával az érzékelő automatikusan elhalványítja a képernyőt, amivel akár 80 százalékkal csökkenthető az energiafogyasztás. (Sokat próbálkoztam ennek beállításával, de eddig még sosem sikerül úgy beállítanom, hogy elégedett legyek az eredménnyel: vagy túl érzékenyre sikeredet, azaz ha csak hátradőltem munka közben, már halványította képernyőt, vagy teljesen érzéketlen volt, és még csak véletlenül sem kapcsolta le a kijelző monitorát, ha otthagytam a munkaállomást. A -szerk- megj.)

Érdemes kipróbálni a monitorba épített LightSensor technológiát is, amely a bekapcsolása és beállítása után érzékeli a környezet fényét, és önműködően beállítja a monitor fényerejét. És ha már kezdünk eligazodni az OSD menüben, tegyünk egy próbát a SmartImage technológiával. Ez a megoldás dinamikusan állítja be az élességet, a színtelítettséget és a kontrasztarányt a rajta megjelenített tartalomtól függően.

Szubjektív

A Philips 24B1U5301H egy kiváló készülék a maga kategóriájában: irodai, otthoni munkára tökéletes. Csatlakozókkal ugyan bőven el van látva, nekem hiányzik egy mezei VGA, vagy egy DVI bemenet, hiszen nagyon sok irodai számítógép csak alaplapi monitorcsatlakozóval rendelkezik. Ha nem várjuk el egy gamer monitor képességeit, akkor nem fogunk csalódni benne.

Főbb tulajdonságok

  • Öt megapixeles képminőségű webkamera, zajszűrő mikrofonnal és két darab, egyenként 5 wattos teljesítményű beépített hangszóró a kifogástalan videokonferencia-élmény érdekében.
  • USB 3.2 szabvány a gyors adatátvitel érdekében.
  • DisplayPort Out kiegészítő képernyők csatlakoztatásához.
  • Beépített KVM-kapcsoló a források közötti gyors váltáshoz.
  • A 27 és a 34 hüvelykes modellek ezenkívül RJ45-csatlakozással rendelkező USB-C dokkolóállomással és száz wattos tápellátással is rendelkeznek.
  • PowerSensor az akár nyolcvan százalékos energiamegtakarításhoz.
  • SmartErgoBase talp a maximális kényelmet biztosító ergonomikus beállításokhoz.
  • Száz százalékban újrahasznosítható csomagolóanyag.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Fedezd fel a Fiumei úti sírkertet karosszékből!

csü nov 2 , 2023
A budapesti temetők közül elsőként a Fiumei Úti Sírkert Nemzeti Emlékhelyről készült kereshető térkép, amelyen bárki elérheti az ott nyugvókkal kapcsolatos információkat. A Nemzeti Örökség Intézete (NÖRI) olyan térképes adatbázis fejlesztését valósította meg, amely könnyen, felhasználóbarát módon teszi elérhetővé a sírokkal, elhunytakkal, a Nemzeti Sírkert védettségét élvező temetkezési helyekkel kapcsolatos […]
Fiumei Úti Sírkert

És még ez is...