Nagy kutatás folyik az OTP Banknál

OTPBeérkezett az utolsó egység is az OTP Bank szuperszámítógéphez, így már teljes kapacitással dolgoznak a nyelvi mesterséges intelligencia kutatás-fejlesztési projekten – közölte a pénzintézet.

A projektben kifejlesztik a mesterséges intelligencián alapuló magyar nyelvi modellt, ezzel megteremtik a természetes és a gépi nyelv közötti átjárást (Jelentsen is ez bármit. A -szerk- megj.). A megoldás alapjaiban változtatja meg az ügykezelést és a banki szolgáltatásokat: forradalmasítja az ügyfélszolgálati tevékenységeket és minden olyan információáramlást, elemzést és döntéselőkészítést, amely szöveges alapanyaghoz kapcsolódik. Ezzel rövidülnek a munkafolyamatok, a monoton, ismétlődő feladatokat a mesterséges intelligencia végzi el a jövőben. A szolgáltatásnak köszönhetően a bank ügyfelei a korábbiaknál gyorsabb, személyre szabottabb pénzügyi szolgáltatásban részesülnek majd (És persze kevesebb ügyfélszolgálatosra lesz szükség. A -szerk- megj.). A megoldás az illetékes minisztérium támogatásával elérhetővé válik a köz- és a magánszféra, valamint a felsőoktatás intézményei számára is. A magyar nyelvi modell fejlesztését követik majd azon országok egyedi nyelvei, ahol az OTP csoport jelen van.

Az OTP Bank és a tárca idén januárban írta alá azt az együttműködési megállapodást, amelynek tárgya egy, a digitális képességek fejlesztését segítő magyar nyelvi modell kifejlesztése mesterséges intelligencia alkalmazásával. A 7,3 milliárd forintból megvalósuló projekthez a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap 2 529 806 116 forint támogatást biztosít, a támogatás kedvezményezettje a Monicomp Zrt., az OTP csoport tagja.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Egyre közlebb a Jurassic Park megvalósulása

sze júl 6 , 2022
Először klónoztak egeret fagyasztva szárított bőrsejtekből. Az áttörésnek számító eredmény megnyitja az utat ahhoz, hogy a jövőben állatok bőrsejtjeit “biztosítási kötvényként” tárolják, mivel ezekből klónok teremthetők, melyek fokozzák a fajok genetikai változatosságát, ha a kihalás fenyegeti őket. Sok kihalófélben lévő fajt sújt a beltenyészés. Ez fokozza a születési rendellenességek kockázatát, […]
Jurassic Park, T-rex