Kezdő techcégekbe fektetne (közpénzt IS) az OXO Labs

Oszkó Péter, az OXO Technologies igazgatósági elnökeLegalább kilenc kezdő technológiai vállalkozásba szeretne befektetni a következő két évben az OXO Technologies Holding leányvállalata, az OXO Labs.

A kiválasztott cégek 25 és 70 millió forint értékű beruházásra számíthatnak, a jelentkezők kiválasztásánál fontos szempontként értékelik a társadalmi és környezeti kihívásokat célzó technológiai megoldásokat. Az OXO várakozásai szerint a kiválasztott projektek fejlődési lehetőséghez jutnak az inkubációs programban, és később akár az OXO Technologies Holding portfóliójába is bekerülhetnek a cégek, egy nagyobb összegű befektetés mellett.

Ismertették, hogy az OXO Labs a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal 2023 októberében meghirdetett Startup Factory pályázatán 450 millió forint vissza nem térítendő forrást nyert, és támogatott inkubátorcégként készen áll arra, hogy a vállalkozásfejlesztési ismereteivel és tudásbázisával támogassa az új technológiai cégeket. Az érdeklődők a vállalati honlapon keresztül jelentkezhetnek a pályázatra.

Korábbi közleménye szerint az anyacég az OXO Labs-on keresztül finanszírozza a kezdő vállalkozásokat abban a reményben, hogy a kedvezményezettek megvalósítsák fejlesztési és piacra lépési terveket, megalapozzák a későbbi növekedésüket.

Beszámolója alapján az OXO Labs 2021-ben 14,5 millió forint, 2022-ben 104,25 millió forint árbevétellel zárt. Tavalyelőtt még majdnem 24 millió forint veszteséget könyveltek el, tavaly 3,7 millió forint nyereséget. Az anyavállalat a BÉT értékpapír-kibocsátója, 2021-ben 17,7 millió forint, 2022-ben 88,8 millió forint árbevétellel zárt. Tavalyelőtt a cég vesztesége meghaladta a 380 millió forintot, 2022-ben ugyanakkor 262,8 millió forint nyereséget értek el.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Van egy szó, amitől leizzadnak a bankvezetők

vas febr 18 , 2024
ShareTweetPinShareA kiberbiztonsági kockázatot tekinti idén a legnagyobb fenyegetésnek az európai bankok kockázatkezelési vezetőinek 82 százaléka, míg globálisan ez az arány 73 százalék. Az EY és az Institute of International Finance (IIF) globális felmérése során a 17 nagy európai bankban megkérdezett szakértők döntő többsége (71 százalék) vélte úgy, hogy egyre valósabb […]
Zala Mihály, az EY it- és technológiai tanácsadással foglalkozó területének vezetője

És még ez is...