Az informatikusok fele még nem látott sikeres hackertámadást

Foti-MarcellMinden második, illetve százból ötvenöt it-szakember szembesült már munkája során sikeres hackertámadással az Ethical Hacking Konferencia friss kutatása szerint. A magyar informatikus társadalom többsége szerint a cégek nem biztosítanak elegendő erőforrást ahhoz, hogy a vállalati információk biztonságban legyenek. A tapasztalatok alapján a pénzügyi szektort éri a legtöbb támadás. „Nem véletlen, hogy egyre több vállalat alkalmazza a hackerek eszköztárát saját biztonsági megoldásainak tesztelésére. Felmérésünk alapján elmondható, hogy az etikus hacker módszertant a megkérdezett informatikusok által képviselt cégek harmada vetette már be, hogy felderítse a kritikus biztonsági hiányosságokat” – mondta Fóti Marcell, az Ethical Hacking Konferencia szervezője, a NetAcademia Oktatóközpont ügyvezető igazgatója.

A hazai informatikusok szerint a rosszindulatú hackertámadásokra leginkább a pénzügyi, számlázási, valamint vásárlói adatok tárolására szolgáló megoldások a legérzékenyebbek a különböző it-szolgáltatások közül. Ezt követi a vállalati weboldal és az azon elérhető publikus szolgáltatások, míg a kritikus területek sorában harmadik helyen az elektronikus levelezés végzett. „Menedzsment oldalról gyakran hangzanak el kételyek a felhő alapú szolgáltatások biztonságával kapcsolatban. Az it-szakemberek véleménye szerint ugyanakkor ez az egyik olyan it-szolgáltatás, mely legkevésbé érzékeny a hackertámadásokra” – tette hozzá Fóti.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Közel ötszázezren navigálnak a SzülinApp-pal

hét máj 4 , 2015
Már a letöltési időszak előtt igen nagy érdeklődés mutatkozott az NNG ajándék szoftvere iránt: több mint negyvenezren regisztráltak érdeklődőként a kampány weboldalán. Az április 20-án indult akció mindössze tíz napja alatt közel ötszázezren töltötték le az iGO Navigáció SzülinApp kiadását. Ez azt jelenti, hogy az országban nagyjából minden nyolcadik okostelefonon […]