Keresetet indít a mobilfizetési rendszer ügyében Magyarország ellen az EB

euKeresetet indít az Európai Unió Bíróságánál Magyarországgal szemben a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. által működtetett Nemzeti Mobilfizetési Rendszer (NMFR) ügyében az Európai Bizottság — tájékoztatott az uniós bizottság a novemberi kötelezettségszegési eljárásokkal kapcsolatos közleményében.

Az Európai Bizottság tájékoztatása szerint az uniós bírósághoz eljuttatott kereset a kötelezettségszegési eljárás következő lépése. Véleményük szerint a magyar mobilfizetési rendszer szabályozása kizárólagos jogot biztosít a üzemeltetőnek szolgáltatása nyújtásához. A bizottság kilenc tagállamot szólított fel, hogy szüntesse meg a belső piacon való szolgáltatásnyújtás előtt álló indokolatlan akadályokat.

Az EB álláspontja szerint az érintett tagállamoknak az egyes szolgáltatókra vonatkozó előírásai ellentétesek a szolgáltatási irányelv rendelkezéseivel. A piacra újonnan belépők előtt álló ilyen akadályok fölöslegesen gátolják, hogy a belföldi  és a külföldi szolgáltatók által nyújtott szolgáltatások magas minőséget érjenek el, és a gyakorlatban gyakran megfosztják a fogyasztókat a versenyképes áron nyújtott szolgáltatásoktól — hangsúlyozta a bizottság.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.