Keresetet indít a mobilfizetési rendszer ügyében Magyarország ellen az EB

euKeresetet indít az Európai Unió Bíróságánál Magyarországgal szemben a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. által működtetett Nemzeti Mobilfizetési Rendszer (NMFR) ügyében az Európai Bizottság — tájékoztatott az uniós bizottság a novemberi kötelezettségszegési eljárásokkal kapcsolatos közleményében.

Az Európai Bizottság tájékoztatása szerint az uniós bírósághoz eljuttatott kereset a kötelezettségszegési eljárás következő lépése. Véleményük szerint a magyar mobilfizetési rendszer szabályozása kizárólagos jogot biztosít a üzemeltetőnek szolgáltatása nyújtásához. A bizottság kilenc tagállamot szólított fel, hogy szüntesse meg a belső piacon való szolgáltatásnyújtás előtt álló indokolatlan akadályokat.

Az EB álláspontja szerint az érintett tagállamoknak az egyes szolgáltatókra vonatkozó előírásai ellentétesek a szolgáltatási irányelv rendelkezéseivel. A piacra újonnan belépők előtt álló ilyen akadályok fölöslegesen gátolják, hogy a belföldi  és a külföldi szolgáltatók által nyújtott szolgáltatások magas minőséget érjenek el, és a gyakorlatban gyakran megfosztják a fogyasztókat a versenyképes áron nyújtott szolgáltatásoktól — hangsúlyozta a bizottság.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Félmilliárd 5G mobilelőfizetés lesz 2022-ben világszerte

pén nov 18 , 2016
Egy friss előrejelzés szerint az 5G mobilelőfizetések száma 2022-re világszerte eléri majd az 550 milliót, az 5G átvételében Észak-Amerika jár majd az élen, ahol addigra a mobilelőfizetések negyede már 5G előfizetés lesz. Az Ázsiai-Csendes-óceáni térség lesz a második leggyorsabban fejlődő régió, és itt az 5G előfizetések 2022-re az összes mobil […]