Jövőre több mobil-előfizetés lesz, mint ahány lakosa van a Földnek

simElőrejelzések szerint 2015-ben a mobil-előfizetések száma meghaladja a Föld lakosainak számát. Az idén az első negyedévben globálisan 120 millióval gyarapodott az új mobil-előfizetések száma, egy év alatt pedig hétszázalékos volt a növekedés — derül ki az Ericsson legfrissebb mobilitási jelentéséből.

Európában 2013-ban összesen mintegy 1,1 milliárd volt a mobil-előfizetések száma, ami 2014 végéig előreláthatólag további 20 millióval bővül. Európa egészére jellemző az egynél több SIM-kártya használata, így az egy főre jutó mobil-előfizetések száma átlag 1,2-1,3. Míg Kelet-Európában sok az inaktív SIM-kártya, illetve az emberek gyakran gazdaságossági szempontból vásárolnak egynél több SIM-kártyát, addig Nyugat-Európában azért, hogy egyszerre több eszközön rendelkezzenek mobil kapcsolattal.

A 2014 első negyedévében értékesített összes telefon 65 százaléka okostelefon volt. Két év múlva, 2016-ban az okostelefon-előfizetések száma várhatóan meghaladja majd a hagyományos telefonokét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Leállt az internet, megbénult az Egyiptomi gazdaság

csü jún 5 , 2014
Megbénította az egyiptomi gazdaság jelentős területeit kedden az internet rövid kiesése, amely mögött Átef Helmi kommunikációs és informatikai ügyekért felelős miniszter szabotázsakciót sejt – adta hírül helyi sajtóforrásokra hivatkozva az MTI. A kimaradást tűz okozta, amely a reggeli órákban megszakította az északi Alexandria városon áthaladó egyik fő telekommunikációs kábelen áramló […]

Friss, ropogós