A REvil hackerbandának annyi

REvilEgy moszkvai bíróság két hónapra előzetes letartóztatásba helyezte a REvil nevű zsarolóvírus-bűnözési csoport hat tagját illegális pénzkereskedelemmel gyanúsítva. Oroszország bejelentette, hogy az Egyesült Államok kérésére számolta fel a csoportot. A rendőrség és az FSZB 25 címet kutatott át, 14 embert vettek őrizetbe, miközben lefoglaltak -mások mellett- 600 ezer dollár értékű számítógépes berendezést és húsz luxusautót. Az Interfax bennfentes forrásra hivatkozva azt közölte, hogy a csoport orosz állampolgárságú tagjait nem adják majd át az USA-nak.

Az Egyesült Államok novemberben közölte, hogy tízmillió dolláros jutalmat ajánl fel a REvil csoportban kulcsfontosságú pozíciót betöltő személyek azonosításához vagy tartózkodási helyéhez vezető információkért.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Ez egészségtelen: a kocsma helyett otthon vedelnek az angolok

sze jan 19 , 2022
Angliában nyolcmillió ember olyan sok alkoholt fogyaszt otthon, ami már káros az egészségére. Az egészségügyi fejlesztésekkel és az egészségügyi ellátások terén tapasztalható egyenlőtlenségekkel foglalkozó hatóság (Office for Health Improvement and Disparities – OHID) adatai szerint megnövekedett azok száma, akik már veszélyes mennyiségű alkoholt fogyasztanak – írja a The Guardian. Bár […]
brit pub

Friss, ropogós