Felvirradt a DDR4-es memóriák hajnala

Samsung-ddr4A Samsung Electronics bejelentette, hogy az iparágban elsőként megkezdte a 10 nanométer osztályú, nyolc gigabites DDR4 (double data rate 4) DRAM-chipek és az azokból készült modulok tömeggyártását. A DDR4 hamarosan a világon legszélesebb körben előállított memóriává válik, amelyet a személyi számítógépek és informatikai hálózatok egyaránt használnak. A Samsung legújabb fejlesztése nagyban hozzájárul a fejlett DDR4 termékekre való általános átállás felgyorsításához.

Az új DRAM támogatja a 3200 megabites másodpercenkénti adatátviteli sebességet, amely több mint 30 százalékkal gyorsabb, mint a 20 nm-es DDR4 DRAM 2400 Mbit/s-os sebessége. Emellett a 10 nm osztályú DRAM chipekből előállított új modulok tíz-húsz százalékkal kevesebb energiát fogyasztanak a 20 nm rendszerhez képest, ami tovább javítja a következő generációs, nagy teljesítményű számítástechnikai (HPC) rendszerek és más nagyvállalati hálózatok kialakításának hatékonyságát, de széles körben felhasználható lesz a személyi számítógépek és a legelterjedtebb kiszolgálók piacán is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Meg fogsz döbbenni: a világ informatikája számokban XXXVII.

pén ápr 8 , 2016
A Gartner előrejelzései szerint „2016-ban 6,4 milliárd informatikai eszköz kapcsolódik az Internetre világszerte, ami 30 százalékkal több mint 2015-ben; továbbá ez a szám 2020-ra eléri a 20,8 milliárdot” Az IBM kutatása szerint a világ adatainak 90 százaléka az elmúlt két évben keletkezett. Az okostelefon felhasználók naponta több millió egyedi tartalmat […]