Összeesküvés-elmélet: Bolton szerint az orosz hackertámadásokról szóló híreket az Obama-kormány terjeszthette

John Bolton volt amerikai ENSZ-nagykövet szerint az orosz hackertámadásokról szóló információkat az Obama-kormány terjeszthette.

A republikánus párti politikus arra hivatkozott, hogy James Comey, a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) igazgatója Hillary Clinton volt demokrata párti elnökjelölt elektronikus levelezésének vizsgálatát követően úgy nyilatkozott a sajtónak: Clinton levelezését illetően nem találtak közvetlen bizonyítékot külföldi titkosszolgálatok esetleges beavatkozására vagy sikeres számítógépes támadására, igaz, a választási rendszer számítógépein volt jele behatolási kísérletnek.

Bolton hangsúlyozta: “kívülről figyelve a dolgokat, nem teljesen világos számomra, hogy a Demokrata Országos Bizottság és a Republikánus Országos Bizottság elleni számítógépes támadásokról szóló információk nem csupán félrevezetésül szolgálnak-e, amelyekért valószínűleg maga az Obama-kormányzat a felelős”. Majd Comey FBI-igazgató érvelésében logikai ellentmondást vélve felfedezni Bolton azt mondta: “fel kell tenni a kérdést, hogy vajon az oroszok az okos titkosszolgálatukat miért Hillary Clinton szervere ellen vetették be, a buta titkosszolgálatukat pedig a választást lebonyolító számítógépes rendszer ellen”.

Arra az újságírói felvetésre, hogy gyanakszik-e valakire a kormányzatból vagy a hírszerzői közösségből, aki szerinte ezekért az állítólagosan hamis információkért felelős, Bolton azt válaszolta, hogy konkrétan senkit, de hozzátette: “azt hiszem, az Obama-kormányzat idején a hírszerző szervezeteket jelentősen átpolitizálták”.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Honor 8: itt a hipercsajszis változat

sze dec 14 , 2016
Elegáns, cseresznyefavirágsziromszerű-színű (magyarul halvány bugyirózsaszín) változatban jelenik meg karácsony előtt a Honor 8 prémium változata. A Honor 8 64 gigabájtos verziója korábban csak aranyszínben volt megvásárolható, ehhez csatlakozott most a legújabb rózsaszín készülék, amelynek színét a cseresznyefa virágának legendás színe ihlette (lásd az Utolsó szamuráj c. filmet). A 15 rétegű […]

Friss, ropogós