Jön a webhalál, de sebaj… VI.

DOS-promptAz Internet Security Forum (ISF) idén is kiadta jelentését arról, hogy az informatika fejlődése milyen új kihívásokkal szembesít bennünket a jövőben. A tanulmány kilenc olyan veszélyforrást valószínűsít, amelyek már 2017-ig világszerte gondot okozhatnak az informatikában tapasztalható technológiai trendek és felhasználói szokások miatt – mondta Sallai György, a KPMG igazgatója.

6. Frissítések elmaradása, rendszertámogatások kiesése
Ugyanezek a nagy, meghatározó jelentőséggel bíró hardver- és szoftvercsoportok az informatikai szolgáltatások és a mobil eszközök fejlődését – no meg persze saját profitérdekeiket – követve egyre többször frissítik termékeiket, ami jelentős terhet ró a régebbi verziók alkalmazóira. Értelemszerűen annál többet, minél több eszközt használnak, így a változásoknak leginkább kitett szektorok közé tartoznak az állami szolgáltatók és a stratégiai ágazatok is. A hardver- és szoftverfrissítések elmaradása értelemszerűen a sérülékenység növekedésével és nem egy esetben adatvesztéssel, adatszivárgással is járhat. A támogatás nélküli gépek és programok könnyen a rosszindulatú behatolások áldozatává válhatnak, és más rendszerekkel összekötve még védett és támogatott hálózatokat is kiszolgáltathatnak az illegális behatolóknak. (A webhalálra most már tényleg hamarosan sor kerül. A -szerk- megj.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Nyakunkon az IDC Adatközponti Transzformáció Konferencia 2015

hét máj 11 , 2015
ShareTweetPinShareAz elmúlt négy évben több változás történt az it-infrastruktúrában és az adatközponti létesítményekben, mint a korábbi húsz év során összesen. Számos szervezet számára az adatközpont egyre inkább egyfajta technológiai nehezék, mely az üzletet lefele húzza a folyamatosan növekvő fajlagos termelési költséggel, munkaerő és hely szükséglettel. Ugyanakkor visszatartja azon stratégiák, megoldások […]
szerver

És még ez is...